Kanelsnegle skal være hjemmelavede, nybagte, bløde og snaskede. Duften af hjemmebag vækker altid glæde både hos store og små.
Her får du opskriften på de bedste kanelsnegle som er en sikker vinder hver gang. De er dejlige svampede i dejen med et lækkert snasket fyld med masser af lækker smag af kanel.
Hvis du har børn med i køkkenet, er kanelsnegle et oplagt sted hvor I kan slippe fantasien løs og rigtig lege med pynten. Glasuren kan farves i alverdens farver. I kan pynte med krymmel, hakkede nødder, chokoladeknapper eller frysetørrede bær.
Hvis du kan lide denne opskrift, så vil du måske kunne lide vores andre kager eller hjemmebag.
Så uanset om du til den traditionelle kanelsnegl eller den mere festlige, så er denne opskrift bestemt værd at prøve. Velbekomme.
Ingredienser
Til dejen
- 50 g smør
- 2,5 dl mælk
- 6 g tørgær
- 65 g sukker
- 0,25 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 500 g hvedemel
Fyld
- 75 g smør
- 75 g brun farin
- 1,5 tsk kanel
Glasur
- 50 g flormelis
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Smelt smørret og varm mælken til ca. 30ºC
- Bland mel, kardemomme, salt, gær og sukker i en separat skål
- Hæld det smeltede smør og mælken ned til melblandingen og ælt godt igennem. Det anbefales at ælte gærdejen i ca. 10 minutter
- Lad dejen hæve under et klæde på køkkenbordet i ca. 40 minutter. Eller til dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse
- Forbered fyldet. Alle ingredienserne røres sammen i en skål
Nu skal sneglene laves.
- Den hævede dej hældes ud på et bord, der er dækket med mel
- Dejen rulles ud til en plade på ca. 30×50 cm
- Fyldet fordeles jævnt på dejen
- Dejen rulles til en roulade på den lange led. Så den bliver så lang som muligt
- Den skæres ud til ca. 20 snegle
- Sneglene placeres på et stykke bagepapir på en bageplade og dækkes til. De skal derefter hæve i ca. 30 minutter
- Ægget til pensling piskes sammen med lidt salt. Sneglene pensles med ægget og bages på midterste rille i en forvarmet ovn ved 225ºC i 10-12 minutter
- Glasuren laves ved at røre flormelis og vand sammen. Vær forsigtig med vandet, der skal meget mindre vand i end man skulle tro
- Sneglene køler af på en rist inden de pyntes med glasur
Tips og noter
- I stedet for tørgær kan du bruge frisk gær. 6 g tørgær svarer til 25 g frisk gær
- Lad kanelsneglene køle af på bagepladen. Hvis du flytter dem over på en rist risikerer du at meget af remoncen løber ud
- Sneglene kan fryses. De kan tø op på køkkenbordet eller man kan tø dem op i ovn eller mikroovn
0 kommentarer