Mandelsmør eller Almond butter er nok noget af det nemmeste at lave, og så er det utroligt lækkert. Hvis du som jeg elsker at lave ting fra bunden, så er det her helt sikkert noget du skal prøve.

Når du kan lave mandelsmør, så kan du også lave peanutbutter og alle andre slags nøddesmør, da de alle laves på samme måde. Det er helt fantastisk nemt og smager fantastisk. Det er lækkert. Det er cremet. Du kan bruge det som pålæg. I kager. Mulighederne er mange.

Du bør forkæle dig selv og give det en chance. Velbekomme.

Mandelsmør
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 15 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 1737

Ingredienser

  • 300 g mandler
  • 1 knsp salt

Sådan gør du
 

  • Rist mandlerne på en varm pande til de begynder at tage farve.
  • Kom de varme mandler i en foodprocessor og blend dem. Til at starte med bliver det til hakkede mandler. Efter lidt tid bliver det til mandelmel. Når du fortsætter vil massen begynde at klumpe lidt. Mandlerne skal blendes til konsistensen er en flydende, cremet masse. Skrab evt. siderne fri for mandlesmulder undervejs. Blenderen skal køre rimelig længe. Det tager ca. 10 minutter at opnå den rette konsistens.
  • Hæld mandelsmøret i skoldede glas. Det er klar til brug med det samme og kan opbevares i køleskab.

Tips og noter

  • Opbaveres bedst i køleskab.
  • Jo længere tid mandelsmørret blendes, jo mere flydende bliver det.
  • Du kan bruge den samme fremgangsmåde med alle nødder og på den måde lave hasselnøddesmør, hjemmelavet peanutbutter eller noget helt tredje. Peanutbutter er endnu nemmere at lave, da det typisk kun skal blendes i 5-7 minutter.
    • Hvis du vil lave crunchy peanutbutter, så tilsætter du lidt hakkede peanuts til det færdige peanutbutter
  • Hvis du hellere vil riste mandlerne i ovnen end på en pande, så lægges de på et stykke bagepapir og ristes ved 150 grader i 10 - 15 minutter. til de har fået lidt farve.
  • Jeg plejer ikke at smutte mandlerne. Det kan man gøre som man synes. Hvis du bruger smuttede mandler, så får du en lysere mandelsmør
  • Opskriften giver ca 2 - 2,5 dl færdig mandelsmør.

Næringsindhold

Serving: 100gKalorier: 1737kcalKulhydrater: 65gProtein: 64gFedt: 150gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 37gEnkeltumættet fedt: 95gTransfedt: 1gNatrium: 42mgKalium: 2199mgFiber: 38gSukker: 13gVitamin A: 3IUCalcium: 807mgJern: 11mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering