Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Hokkaidosuppe er en efterårsfavorit, der både er nem at lave og fyldt med smag. Den varme, cremede suppe har en lækker sødme fra hokkaidogræskarret, som får et ekstra smagsløft af løg, hvidløg og krydderier. Hokkaidosuppe er også utrolig alsidig – den kan gøres mild og rund, eller du kan tilføje lidt chili eller ingefær for en ekstra krydret twist.

En af de bedste ting ved hokkaidosuppe er, at den er fyldt med vitaminer og antioxidanter, så den både mætter og nærer kroppen. Den flotte, dybe orange farve gør den til en fryd for øjet, og du kan toppe den med ristede græskarkerner, en klat cremefraiche eller sprøde croutoner for ekstra tekstur og smag.

Hokkaidosuppe er desuden perfekt til at lave i store portioner og opbevare i fryseren, så du hurtigt kan få et nærende måltid på travle dage. Prøv den til aftensmad eller som en lækker forret – den bliver hurtigt en favorit i det kolde halvår. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på suppe her.
Hokkaidosuppe
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 465

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 1 stk hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 3 stk kartofler
  • 1 stk chili - frisk
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Du kan vælge at bruge græskaret med eller uden skræl. Hvis du bruger det med skræl skal det vaskes inden du halverer det. Halver hokkido græskaret og skrab kernerne ud. (Hvis du ikke vil bruge skrællen, så skal det skrælles efter kernerne er fjernet.)
  • Skær græskarkødet i grove tern.
  • Kartofler, gulerødder, løg og hvidløg skrælles og skæres i tern. Chili snittes groft.
  • Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg, chili og løg i 1-2 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt græskar, kartofler og og gulerødder og sauter i yderligere 3-4 minutter.
  • Tilsæt bouillon. Bring gryden i kog og lad den koge igennem i 10-15 minutter.
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde og citronsaft.
  • Smag til med salt og peber og varm suppen igennem.
  • Server suppen med det samme gerne med en klat creme fraiche og et groft stykke brød. Eller som billedet med croutoner.

Tips og noter

  • Du kan eventuelt bage græskaret i ovnen inden det kommes i suppen. Giv deet 20-30 minutter ved 175 ℃ varmluft eller 200 ℃ almindelig ovn. Det giver lidt brændt sødme til suppen.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 465kcalKulhydrater: 62gProtein: 8gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 60mgNatrium: 1398mgKalium: 1571mgFiber: 9gSukker: 12gVitamin A: 26483IUVitamin C: 93mgCalcium: 167mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering