Giv din stemme.
Stegt torsk med haricot verts og safransauce er en klassisk og elegant ret, der byder på en skøn kombination af smagfuld fisk, sprøde grøntsager og en silkeagtig sauce. Den gyldne, sprøde torsk skaber en dejlig kontrast til de møre haricot verts, og den safranfarvede sauce tilfører retten en både smuk og intens smag.
Denne ret er perfekt til en hverdagsaften, hvor du ønsker at forkæle dig selv eller dine gæster med et lækkert og let måltid. Den er også velegnet til festlige lejligheder, hvor du vil imponere med en klassisk og velsmagende ret.
Med sin enkle tilberedning og få ingredienser er “Stegt torsk med haricot verts og safransauce” en ret, som selv nybegyndere i køkkenet kan mestre. Så hvorfor ikke prøve at lave denne lækre ret derhjemme? Du vil ikke fortryde det. Velbekomme.
Se flere opskrifter til aftensmaden her.
Ingredienser
Torsk
- 300 g torskefilet - med skind
- 1 tsk salt - groft
- 30 g smør
- peber - friskkværnet
Kartofler
- 600 g kartofler
Haricot verts
- 400 g haricots verts
- 50 g smør
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- salt
- peber - friskkværnet
Safransauce
- 15 g smør
- ½ stk skalotteløg
- 1 dl hønsebouillon
- 1 dl hvidvin
- ½ dl fløde
- 5 stilke safran
- ¼ tsk sukker
- salt
- peber
Sådan gør du
Kartofler
- Kartoflerne skrælles og koges møre i let saltet vand.
Safransauce
- Skalotteløg pilles og hakkes fint.
- Løget sauteres i 3-4 minutter ved middel varme i smøret i en lille gryde eller kasserolle. Det skal være klart og ikke tage farve.
- Tilsæt hvidvin til grryden. Lad vinen fordampe til den er reduceret til en lidt tyk sirup.
- Tilsæt hønsebouillon og lad saucen reducere til næsten halv mængde.
- Fløden hældes ved og saucen koger yderligere lidt ind - så den bliver let cremet.
- Safran tilsættes og saucen simrer videre i 2-3 minutter.
- Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber.
Haricot verts
- Enderne nippes af de grønne haricot verts.
- Hvidløgsfedene pilles. De snittes fint eller presses med en hvidløgspresser.
- En stor pande varmes op til middel varme. Smørret tilsættes og smeltes. Lad det gerne bruse af.
- Hvidløg tilsættes panden. Steg i ca. 1 minut.
- Haricot verts tilsættes og vendes i hvidløgssmørret. Steg videre i 4-5 minutter. Vend flere gange undervejs.
- Fordel citronsaft over de varme haricot verts. Og smag til med lidt salt og peber.
Torsk
- Torskefileterne gåes efter og eventuelle ben fjernes. Skindet skrabes let med skarp kniv. Del eventuelt fileterne i mindre portionsstykker.
- Tør fileterne med et stykke køkkenrulle. Drys let med salt og lad fisken hvile i 15-20 minuter.
- Torskefileterne steges i smør ved middelhøj varme med skindsiden nedad i 4-5 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend herefter fiskestykkerne og giv dem 1 minut på den anden side.
- Server de sprøde fiskefileter med skindsiden opad.
Tips og noter
- Du kan bruge friske grønne bønner eller haricot verts fra frost til denne opskrift.
- Du kan eventuelt justere farven på saucen med en anelse gurkemeje.
0 kommentarer