Giv din stemme.
Roastbeef er uden tvivl en af de mest elegante og velsmagende retter, man kan servere. Dette saftige og møre stykke kød er perfekt til både hverdag og fest. Navnet siger det hele – roastbeef betyder stegt oksekød, og det er netop den råvare, der er stjernen i denne klassiske ret.
For at opnå det perfekte roastbeef, er det vigtigt at vælge et godt stykke kød. Roastbeef er oksesteg af inderlår, klump, tyksteg eller lårtunge som oftest stegt således, at stegen er rød i midten. Når kødet er tilberedt til perfektion, har det en dejlig rosa farve i midten og en sprød overflade. Roastbeef er fantastisk som hovedret, men kan også bruges i sandwich eller salater. Server det med en lækker bearnaisesauce, rodfrugter og friske grøntsager for et komplet og velsmagende måltid. Velbekomme.
Prøv at lave roastbeef i sous vide. Du finder vores sous vide tabel her.
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef
- 25 g smør
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Kødet bunes på en pande på alle sider i smør og olie ved middelhøj varme. Det tager 3-5 minutter.
- Roastbeefen placeres i en lille bradepande. Drys med salt og peber. Kog panden af med 1 dl vand og hæld det ved kødet.
- Steg midt i ovnen ved 160 ℃ i 30-45 minutter eller til den ønskede kernetemperatur er nået.
- Tag kødet ud af ovnen. Væden bruges til at lave en sauce. Stegen skal hvile tildækket i ca. ½ time inden den skæres ud og serveres.
Tips og noter
- Brug gerne et stegetermometer. Her er de vejledende kernetemperaturer:
- Rare: 48-50°C.
- Medium: 56-58°C.
- Gennemstegt: 68-70°C.
- Du kan sagtens lave roastbeef på grillen. Det er stadig de samme kerneteemperaturer du går efter. Den skal blot på direkte varme.
0 kommentarer