Yorkshire pudding er en traditionel engelsk ret. Det er en slags luftigt brød som typisk serveres sammen med mørkt kød, brun sauce og lidt grøntsager, det kunne være ærter, gulerødder eller grønne asparges.
Vi spiser det ofte til cottage pie, men faktisk er de et lækkert tilbehør til de mange forskellige retter.
De er overraskende lette at lave og så laves de af ingredienser de fleste har i skabet i forvejen. Så bliver I flere til aftensmad end regnet med, kan du let supplere op med yorkshire pudding.
Udstyr
- 8 Små skåle som kan tåle at komme i ovnen. Jeg bruger nogle små keramiske skåle på 2 dl. - alternavivt kan man bruge muffinsforme. Da de er mindre, så skal man være opmærksom på at man skal bruge flere og at bagetiden vil være lidt kortere.
Ingredienser
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 16 tsk madolie - En olie som er smagsneutral og tåler høj varme som rapsolie eller solsikkeolie
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader
- Pisk mel og æg sammen i en skål, indtil du har en ensartet masse uden klumper
- Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk indtil det.er samlet og der ikke er klumper
- Tilsæt salt og pisk
- Hæld dejen over i en kande som er god at hælde af
- Hæld lidt olie i hver af skålene. Der skal være ca 1-2 teske fulde olie i bunden af hver skål. Stil skålene i ovnen 12-15 minutter - indtil olien er varm
- Nu skal dejen ned i skålene med den varme olie. Tag forsigtigt skålene ud af ovnen. Fordel forsigtigt dejen i skålene
- Lad dem bage i ovnen i 12-15 minutter. De skal være hævet og gyldent brune.
- Serveres med det samm, mens de stadig er varme
Tips og noter
- Du får en bedre dej ved at lade den hvile. Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Det vil få dine York shire puddings til at hæve mere og blive ekstra luftige.
- Du kan også lade den hvile natten over i køleskabet. Hvis dejen har være i køleskabet, så skal du huske at tage den ud i god tid. Du må ikke bruge en kold dej, da den ellers ikke vil hæve ordentligt.
0 kommentarer