Olie eddike dressing, også kaldet Vinaigrette, består som titlen afslører af Olie og eddike. Herefter tilsætter man sødt og salt. Vi kan rigtig godt lide at bruge honning, men har du ikke det, eller er du ikke så meget for smagen, kan du godt søde med sukker. Vi kan også lidt bruge sennep, der er med til at give noget skarphed og kant.

Det er ligesom grundopskriften, herefter kan du tilsætte diverse friske krydderurter.

Så skal du hurtigt pifte en salat op, så er dette en rigtig god opskrift. Velbekomme.

Vinaigrette
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 skål
Kalorier pr. portion 406

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike - (Alle kan bruges. Balsamico-, æblecider-, hvidvinseddike osv.)
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep - (Jeg bruger dijonsennep. Du kan bruge din favorit sennep)
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne røres sammen i en skål.

Tips og noter

  • Denne vinaigrette er utrolig lækker til de fleste salater.
  • Du kan variere dressingen på utalige måder med friske krydderurter. Jeg bruger aldrig mere end en frisk krydderurt ad gangen. Jeg kan rigtig godt lide timian, basilikum eller persille, men du kan frit bruge din favorit. Du kan også prøve med revet parmesan.
  • Du kan også bruge en vinaigrette over grillede grøntsager, ovnbagte grøntsager eller som marinade til kød. 
  • Du kan også bruge den til en lækker caprece salat.

Næringsindhold

Serving: 1skålKalorier: 406kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 42gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 31gNatrium: 2383mgKalium: 39mgFiber: 1gSukker: 6gVitamin A: 14IUVitamin C: 1mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering