Tomatsuppe er en cremet lækker suppe, der er fuld af smag. Det er nemt og hurtigt at forberede en cremet tomatsuppe, det kræver blot en blender. Jeg bruger en stavblender, det er klart det nemmeste. Du skal blot sørge for at den er godkendt til varme retter. Den skal helst være lavet af metal. Du kan også bruge en almindelig blender. Du skal så blende suppen i mindre portioner. Fyld kun blenderglasset ⅓ op, suppen ellers sprøjter.
Tomatsuppe serveres både varm og kold og er ofte brugt som ingrediens i andre retter. Tomatsuppe kan både indtages som forret, hovedret eller som en drik.
Vi håber, at du kan lide denne opskrift. Hvis du kan, så tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev, eller følg os på de sociale medier. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på suppe her.
Ingredienser
- 25 g smør - eller olie.
- 1 stk løg - pillet og skåret i grove tern.
- 2 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder - skyllet, skrællet og skåret i tern.
- 400 g tomater
- 1 liter bouillon - grøntsags- eller hønsebouillon.
- 1½ tsk salt - groft.
- 1 tsk sukker
- 1 tsk basilikum - tørret.
- peber - friskkværnet.
- 200 g suppehorn
Tilbehør
- 4 skiver brød
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en stor tykbundet gryde ved middel/høj varme.
- Løg svitses i ca. 2 min.
- Hvidløg og gulerødder tilsættes og steges med i 2-3 minutter.
- Tomater, bouillon, salt, sukker, basilikum og peber tilsættes og koges ved svag varme under låg i ca. 20 min. - eller til gulerødderne er møre.
- Blend suppen med en stavblender. Den skal blendes til suppen er helt glat og uden klumper.
- Suppehorn tilsættes og suppen koges ved svag varme under låg i yderligere ca. 5-10 min. Eller til pastaen er færdig.
- Tomatsuppen smages til med sukker, salt og peber.
- Server med brød.
Tips og noter
- 400 g tomater svarer til 1 dåse flåede tomater.
- Du kan sagtens bruge andre grøntsager end gulerødder. F.eks. selleri, pastinak, blomkål eller hvad du har til rådighed.
0 kommentarer