Giv din stemme.
Tærte med kylling, gedeost og spinat er en lækker og indbydende ret, der kombinerer saftigt kyllingekød, cremet gedeost og frisk spinat i en sprød tærtebund. Denne smagsfulde tærte er perfekt til både frokost og aftensmad og vil helt sikkert vække begejstring ved middagsbordet.
For at lave tærten med kylling, gedeost og spinat begynder du med at forberede din tærtebund, enten ved at lave en hjemmelavet dej eller bruge en færdiglavet. Derefter steger du stykker af saftig kyllingebryst i en pande, indtil de er gyldne og gennemstegte.
Når kyllingen er stegt, blander du den med frisk spinat og fordeler blandingen i tærtebunden sammen med gedeost. Herefter hælder du en blanding af æg og mælk over fyldet og bager tærten i ovnen, indtil den er gylden og boblende.
Server tærten med kylling, gedeost og spinat sammen med en frisk grøn salat og en god flaske vin for en fuldendt måltidsoplevelse. Denne tærte er både lækker, nærende og fyldt med smag – prøv den næste gang, du vil imponere dine gæster eller forkæle dig selv med noget lækkert. Velbekomme.
Find mere inspiration til aftensmaden her.
Ingredienser
Dej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- ¼ tsk salt
- 1 spsk vand
Fyld
- 1 spsk olie - til stegning
- 300 g kylling
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- peber - friskkværnet
- 200 g spinat
- 100 g gedeost
- 40 g pinjekerner
Æggemasse
- 4 stk æg
- 1 dl mælk
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
Dej
- Smulder smøret i melet.
- Tilsæt salt og vand for at samle dejen.
- Ælt dejen sammen og pres den ud i tærteformen. Den skal dække hele formen - også siderne.
- Prik nogle huller i dejen med en gaffel. Bag bunden ved 200°C i 15 minutter.
Fyld
- Skær kyllingen i mindre stykker og steg den i olie på en pande ved middel varme i 3-4 minutter. Krydder kyllingen med paprika, salt og peber. Tag kyllingen af og stil til side.
- Spinat kommes på panden og steger i 2-3 minutter - til spinaten falder sammen. Tag af panden og stil til side.
- Pinjekernerne ristes på en tør pande ved middel varme i 2-3 minutter - til de begynder at få lidt farve. De begynder også at dufte lidt, når de er færdige.
Æggemasse
- Æg, mælk, salt og peber røres sammen i skål.
Samling og bagning
- Kom først den tilberedte kylling, spinat, gedeost i små stykker og de ristede pinjekerener ned i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen ud over.
- Tærten bages ved 200°C i ca. 25 minutter.
Tips og noter
- Der er masser af måder at varirere denne tærte på. Istedet for kylling kan man bruge bacon eller andet kød. Sørg blot for at det er tilberedt inden du kommer det i tærten.
- Hvis du ønsker en vegetar udgave, så kan du bruge soltørrede tomater, kartofler eller champignoner.
- Du kan sagtens bruge andet end gedeost. Det er lækkert med mozzarella, cheddar, feta eller hytteost.
- Denne tærte er lækker både varm, lun eller kold. Den er perfekt til madpakken eller skovturen.
- Det er lækkert med lidt muskatnød i æggemassen.
- Det er også lækkert med lidt purløg i æggemassen.
- Du kan bruge en færdig tærtedej for nemheds skyld.
0 kommentarer