Spaghetti Bolognese er en forrygende nem og lækker ret. Det er klart en favorit i mange hjem. Det er det også i vores hjem. Vi elsker pastaretter. Denne skønne ret har sit navn efter byen Bologna i det centrale Italien. Denne opskrift har jeg fået fra en en kok i Bologna. Det er derfor en autentisk opskrift.
I denne opskrift bruger jeg vand til at opbygge saucen. Der er mange som bruger rødvin i stedet for vand. Det giver saucen en rigere og rundere smag. Det skal selvfølgelig være en italiensk vin. Gerne en vin fra Emilia-Romagna-regionen, hvor Bologna ligger.
Du kan sagtens bruge nogle krydderurter. Det er meget normalt at bruge rosmarin i denne sauce.
Vi håber, at du vil nyde denne opskrift. Velbekomme.
Se flere pastaretter her.
Ingredienser
Sauce
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 2 stilke bladselleri
- 3 stk gulerødder
- 200 g hakket svinekød
- 200 g hakket oksekød
- 2 spsk tomatpuré
- 2 dl tomatpassata
- 3 stk laurbærblade
- salt
- peber
Pasta
- 500 g spaghetti - Gem lidt af kogevandet
Sådan gør du
Sauce
- Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern.
- Varm et stor tykbundet gryde op til medium varme og tilsæt olie og grøntsager. Lad grøntsagerne stege i 4 minutter. Rør et par gange undervejs.
- Kom det hakkede kød i og steg videre til det er brunet.
- Kom herefter tomatpuré, passata, laurbærblade og 1-2 dl vand i gryden.
- Lad saucen koge og og skru ned til lav varme. Den skal holdes lige på eller lige under kogepunktet. Lad nu saucen simre i 1½ - 2 timer. Rør i saucen undervejs. Hver gang saucen koger tør eller næsten tør tilsættes 1-2 dl vand.
- Lige inden servering kommes 2-3 dl kogevand fra spaghettien ned i saucen. Den skal være kogt næsten tør inden kogevandet tilsættes.
- Smag til med salt og peber
Pasta
- Spaghetti koges efter anvisning på pakken. (Lidt af kogevandet gemmes til saucen)
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge hakket kalv og flæsk eller rent hakket oksekød.
- Der er mange som bruger rødvin istedet for vand. Det giver saucen en rigere og rundere smag. Det skal selvfølgelig være en italiensk vin. Gerne en vin fra Emilia-Romagna-regionen, hvor Bologna ligger.
- Du kan sagtens bruge nogle krydderurter. Det er meget normalt at bruge rosmarin i denne sauce.
0 kommentarer