Giv din stemme.
Sandwichbrød med chili/cheese er den perfekte kombination af blødhed, krydderi og smag. Dette brød er ideelt til dem, der elsker et twist på den klassiske sandwich. Med en dejlig, luftig konsistens og een lækker smag af chili, der giver et mildt spark, samt smeltet ost, er sandwichbrød med chili/cheese en favorit til både frokost og aftensmad.
For at opnå den perfekte balance mellem chiliens varme og ostens cremethed, skal brødet bages langsomt, så smagene rigtig kan udvikle sig. Server sandwichbrød med chili/cheese med dine yndlingsfyld, som fx kylling, skinke eller grøntsager. Det smager også fantastisk alene som en snack!
Dette brød er ikke bare lækkert, men også nemt at lave, hvilket gør det til et must-try i enhver madelskers køkken. Velbekomme.
Se flere bageopskrifter her.
Ingredienser
- 2½ dl danskvand
- 70 g smør
- 35 g gær
- 2 stk æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 600 g hvedemel
- 150 g revet ost
- chilipulver
- paprika
Sådan gør du
- Smørret smeltes og lidt danskvand tilsættes så temperaturen falder til ca. 35 ℃.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt retsen af danskvandet, æg, sukker og salt.
- Hvedemel tilsættes og dejen æltes i ca. 7-8 min. Brug røremaskine eller ælt i hånden.
- Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1-1½ time ved stuetemperatur.
- Dejen deles i 8 lige store stykker. Hvert stykke rulles ud som en tynd "pizzabund".
- Dejen som nu er en cirkel, foldes over sig selv 1 gang.
- Brødene lægges på en bandepande og drysses med chili, paprika og revet ost.
- Brødene bages i en forvarmet ovn ved 175 ℃ varmluft i ca 15 minutter.
- Lad brødene køle af på en rist. Da brødene er foldet, kan man åbne dem uden at skære dem op. Det gør dem perfekte til lækre sandwich.
Tips og noter
- Jeg krydret brødet med chilipulver og parika, men det er også lækket med fx. oregano, timian eller rosmarin. Du kan også undlade chili, hvis du ikke er så vild med det. Du kan også prøve med lidt hvidløgpulver. Det er også super lækkert.
- Disse boller kan sagtens fryses. De bliver meget lækre efter en tur på brødristeren.
0 kommentarer