Pølsehorn er altid en succes hos børn og barnlige sjæle. De gode nybagte og lune. Men er også gode til madpakken eller som snack på farten. Du kan sagtens bage en dobbelt portion eller mere og fryse dem ned.
Du kan også drysse dem med sesamfrø eller andet drys efter dit behag. Hvis du vil have et grovere pølsehorn kan du erstatte op til ¼ af melet med fuldkornsmel. Måske vi på et senere tidspunkt lægger en opskrift op på fuldkornspølsehorn.
Hvis du kan lide disse, så måske du vil kunne lide vores andre opskrifter på snacks eller hjemmebag. Velbekomme.
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- ¼ dl vand - lunkent
- 1½ dl mælk
- 2 tsk sukker
- ¼ tsk salt
- ¼ dl olie
- 5 dl hvedemel
Fyld
- 6 stk wienerpølser
Pensling
- 1 stk æg
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Gæren opløses i det lunkne vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen.Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.
- Tilsæt mere mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter. Det giver en luftigere og lettere bolle.
- Del pølserne midt over, så du får 12 halve pølser.
- Du kan forme pølsehornene på flere måder. Her er to forskellige måder.1. Tril dejen ud til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Tag en dejklump og rul den til en lang pølse. 30-40 cm lang. Sno dejen rundt om en pølse, ligesom når man laver snobrød. Placer pølsebrødet på et stykke bagepapir på en bageplade.2. Del dejen i to lige store stykker. Rul dejen ud til to store cirkler. Ligesom en pizzadej. Brug evt. en kagerulle. Skær hver cirkel ud i 6 lige store stykker. Ligesom pizzaslices. Denne metode bruges hvis du vil have ketchup i dine pølsehorn. Placer en pølse på dejen, i den store ende og en stribe kethup og fold dejen rundt om pølsen. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Dæk pølsehornene til med et rent viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i 10-20 minutter.
- Pisk ægget sammen med en gaffel og en halv tsk salt.
- Pensel pølsehornene med det sammenpiskede æg.
- Bag pølsehornene i 10-12 minutter ved 225 grader almindelig ovn.
Tips og noter
- Hvis du laver en dobbelt eller tredobbelt portion, så skal du formentlig stadig kun bruge et æg til pensling. Rør evt. 2 spsk vand sammen med.
- Denne dej er stort set den samme som vi bruger til fødselsdagsboller.
- Hvis du tager mælken direkte i køleskabet, så er det en god ide at give den 15-30 sekunder i mikroovnen, så den ikke er køleskabskold. Det får pølsehornene til at hæve flottere.
- 5 dl mel svarer til 300 g mel.
0 kommentarer