Pide med oksekød er et traditionelt tyrkisk madbrød. Det har en lækker krydret smag. Det er næsten som en lækker tyrkisk pizza. Det er virkelig godt.
Tyrkisk Pide og peinirli er begge tyrkiske brød med den karakteristiske bådform og fyld i midten. Pide laves med mange forskellige slags fyld. Det er nærmest bare fantasien der sætter grænser. Dette er vores bud på Pide med lækkert fyld af hakket oksekød.
Vi laver disse brød til frokost, aftensmad eller madpakken. De er perfekte til at tage med på arbejde, skovturen eller familieudflugten. Jeg håber, at du bliver lige så glad for denne opskrift som vi er. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Find flere bageopskrifter her.
Ingredienser
Dej
- 2½ dl vand - lunkent
- 25 g gær
- 1 tsk salt - groft
- 2 tsk sukker
- 450 g hvedemel
- 2 spsk olie
Sauce
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 400 g hakket oksekød
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1 spsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chili - stødt
- salt
- peber
Topping
- 100 g mozzarella
Sådan gør du
Dej
- Vand, gær, olie, salt og sukker kommes i en skål. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. - Bruger du røremaskine, så skal dejen æltes ved lav hastighed i ca. 10 minutter. Dejen skal slippe skålen, men klistre fast når man stopper.- Ælter du dejen i hånden, så tilsætter du mel til dejen er er let klistret, men slipper mår man arbejder med den. Dejen skal æltes godt igennem. Gerne 10 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. (Du kan med fordel lave saucen mens dejen hæver)
Kødsauce
- Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri til de bliver klare.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
- Tilsæt hakkede tomater, topmatpure, paprika, spidskommen og chili.
- Bring saucen i kog og lad den simre under låg i ca. 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Samling
- Dejen vendes ud på et meldrysset bord og deles i så mange stykker som du ønsker. Hvert stykke dej rulles ud til en aflang flad pizza. (Jeg lavede 10 skt.)
- Fordel dejstykkerne på bageplader beklædt med bagepapir. (Jeg fordelte dem på 2 bageplader)
- Oksekødsfyldet fordels på midten af hvert dejstykke. Drys med revet ost.
- Kanterne af dejen foldes op omkring fyldet og lukkes sammen i enderne ved at knibe dejen sammen.
- Bag i 12-15 minutter ved 225 °C varmluft.
Tips og noter
- Disse pide kan godt tåle at fryses.
0 kommentarer