Pastasalat med soltørrede tomater, mozzarella og dild er en meget lækker pastasalat.
Blandingen af soltørrede tomater, dild og frisk mozzarella, gør at pastasalaten er perfekt afbalanceret.
Du kan severe denne pastasalat som tilbehør til en hyggelig grillfest, eller som en del af en større buffet. Vi spiser den også gerne herhjemme til aftensmad, hvor vi blot steger et stykke kød til. Det kunne være lidt kylling eller en frikadelle.
Hvis du laver en dobbelt portion, så smager pastasalaten også godt næste dag på madpakken, evt tilsat lidt kød fra aftensmaden.
I sidste uge severede vi denne pastasalat med soltørrede tomater, mozzarella og dild til en familiefest. Den var et kæmpe hit – også blandt de mindste børn, som generelt elsker alle former for pasta.
Personligt synes jeg altid, at det er lækkert med en dressing til, du kan hente inspiation her. Velbekomme.
Ingredienser
- 250 g pasta
- 35 g spinat
- 3 stk forårsløg
- 65 g soltørrede tomater
- 75 g mozzarella
- 60 g sukkerærter
- 1/2 bundt dild
Sådan gør du
- Pasta koges i let saltet vand. Koges efter anvisningen på pakken.
- Spinat skylles og duppes tør.
- Forårsløg renses. Rødder skæres fra og det yderste lag fjernes. De rensede forårsløg skæres i små ringe og drysses over salaten.
- De soltørrede tomater duppes tørre med noget papir og skæres i lidt mindre stykker.
- Mozzarella drænes og rives i mindre stykker.
- Sukkerærterne ristes på panden eller gives et kort opkog. Herefter halveres de.
- Dild klippes og hakkes småt.
- Det hele vendes sammen i en skål og serveres med det samme.
Tips og noter
- Du kan sagtens erstatte spinat med salat. Alle slags salat kan bruges, det er bare efter hvad du kan lide eller hvad du kan få fat på. Du kan også blande salat og spinat.
- I stedet for forårsløg, er rødløg også meget lækket.
- Vi elsker soltørrede tomater herhjemme - især semidried. Der for man nemlig den kraftige smag sammen med den bløde konsistens. Men du kan også bruge den klassiske tørre tomat eller friske tomater.
- Sukkerærterne skal opvarmes, da der kan være bakterier på overfladen, som ikke bare kan skylles af. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.
0 kommentarer