Giv din stemme.
Pasta med oksekød og spinat er en ægte favorit blandt både børn og voksne. Den er nem at lave, tager kun få minutter at tilberede, og den er fyldt med smag.
Denne ret er perfekt til en travl hverdag, da den kan laves på under 30 minutter. Desuden er det en sund og nærende ret, der er fyldt med proteiner og fibre. Den er også en god måde at få grøntsager med i kosten på.
Du kan bruge alle typer pasta til denne ret. På billedet er det pasta af typen pappardelle. Det er en stor og bred båndpasta, der på mange måder godt kan minde lidt om fettuccine. Pappardelle er dog bredere.
Pasta med oksekød og spinat er en lækker og nem hverdagsret, der er perfekt til hele familien. Prøv den i dag og oplev den perfekte kombination af pasta, oksekød og spinat.
Se flere opskrifter med pasta her.
Ingredienser
Kød
- 400 g flanksteak - skåret i strimler
- 1 spsk olie - til stegning
- 1 tsk rosmarin
- salt - groft
- peber - friskkværnet
Sauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk squash
- 2 dl oksebouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 50 g parmasan ost - revet
- 100 g spinat
- salt - groft
- peber - friskkværnet
Pasta
- 500 g pasta
Til servering
- 50 g parmasan ost - revet
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor wok eller stegepande ved middel/høj varme. Tilsæt herefter oksekødet og fordel strimlerne ud i gryden så meget som muligt. Krydder med salt, peber og rosmarin. Lad oksekødet stege i 1-2 minutter, før det vendes. Steg i endnu 1-2 minutter, eller indtil du har fået en fin farve på oksekødet. Tag kødet af panden og stil til side.
- Pasta koges efter anvisningen på pakken. Derfter drænes vandet fra og pastaen stilles til side. Gem gerne 1-2 dl af kogevandet til saucen.
- Løget pilles og skæres groft. Hvidløget pilles og hakkes fint. Squash skæres i små stave.
- Løg og hvidløg steges ved middel varrme i samme pande i 2-3 minutter.
- Tilsæt squash og lad det stege i 2-3 minutter eller det får farve og er gennemstegt.
- Boullion og fløde tilsættes.
- Spinat skylles og tilsættes sammen med revet parmasan ost. Lad retten simre i 3-4 minutter.
- Pasta og oksekød vendes i retten. Tilsæt en anelse af kogevandet fra pastaen.
- Lad retten stå på middel/lav varme indtil saucen tykner lidt. Det tager 2-3 minutter.
- Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesan ost.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge andre udskæriinger end flanksteak. Vi bruger alle slags udskæringer. Det kan være entrcôte eller tyksteg. Det er vigtigt, at skære i tynde strimler og skære på tværs af muskelfibrene, især for dee lidt billigere udskæringer.
- Når man tilsætter kogevand fra pastaen til saucen, så forhindrer det at pastaen klistrer sammen. Det giver en "glattere" og mere lækker sauce.
- Alle typer pasta kan bruges. På billedet er det en pasta af typen pappardelle.
Det ser lækkert ud.
Tak. Det var også meget lækkert.