Mayonnaise, hjemmelavet – er noget af det letteste og hurtigste at lave selv. Og har du først smagt en hjemmerørt mayonnaise, vil du aldrig købe en færdig tube mere.
Mayonnaise smager fantastisk på en æggemad, men kan også danne base for så mange andre lækre ting – kold kartoffelsalat, coleslaw, remoulade.
Så kast dig ud i det – du vil ikke fortryde det. Velbekomme
Ingredienser
- 1 æggeblomme - pasteuriserede
- 0.5 tsk sennep - Jeg bruger dijon, men anden sennep kan også bruges
- 0.5 tsk eddike - alle lyse eddiker kan anvendes
- 1 dl olie - brug en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie
- salt
- peber - hvid
Sådan gør du
- Æggeblommer, sennep og eddike piskes sammen i en skål. Brug gerne elpisker.
- Olie tilsættes i en tynd stråle, så det piskes ind i æggene efterhånden som det tilsættes. Det er vigtigt, at du ikke tilsætter det for hurtigt, da det ellers vil begynde at skille. Det kræver lidt tålmodighed.
- Smag til med salt og peber
Tips og noter
- Opskriften giver ca. 114 g mayonnaise
- Kan holde sig op til en uge i køleskab.
- Hvis du synes at mayonnaisen er for tyk, så kan du piske et par dråber eddike eller vand i.
0 kommentarer