Kyllingefrikadeller er altid et hit hjemme hos os. Frikadeller lavet på hakket kyllingekød, er lettere i smagen i forhold til den klassiske frikadelle på svinekød. Begge er lækre og smager fantastisk. De er lækre med kartofler og en lækker salat. De kan selvfølgelig også bruges i en sandwich. 

Du kan krydre dine frikadeller på forskellige måder. Denne opskrift er en helt klassisk frikadelle. Men prøv at tilsætte hakket persille eller hvidløg. Du kan også prøve med chili eller fetaost eller oliven. Der er mange muligheder og hver gang bliver det lidt anderledes. Det er som at man kender flere opskrifter. Dine venner og din familie vil blive imponeret. Det vigtige er at du ikke putter for meget forskelligt i. Det er altid en god idé at holde det enkelt. Her er hvertfald en rigtig god grundopskrift. Velbekomme.

Kyllingefrikadeller
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 229

Ingredienser

  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk salt
  • 1 løg - fint hakket
  • ½ dl mælk
  • 1 dl havregryn - fintvalset
  • 2 spsk hvedemel
  • peber - friskkværnet
  • 1 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
  • Tilsæt det hakkede løg, mælk, havregryn, mel æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter i en tildækket skål.
  • Tag dejen ud og tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.

Tips og noter

  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 229kcalKulhydrater: 9gProtein: 24gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 109mgNatrium: 1827mgKalium: 739mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 16IUVitamin C: 2mgCalcium: 35mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering