Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Kyllinge- og nudelsuppe er en klassisk comfort food, der bringer varme og hygge til ethvert måltid. Denne enkle, men smagfulde suppe kombinerer møre stykker kylling med bløde nudler, som tilsammen skaber en dejlig fyldig ret. Kyllinge- og nudelsuppe er perfekt på kølige dage, når du har brug for noget let, men mættende, og så er den nem at lave.

Med friske grøntsager som gulerødder, løg og selleri, der simrer i en velsmagende bouillon, får kyllinge- og nudelsuppe en skøn dybde i smagen. Kyllingebryst eller -lår kan bruges, afhængig af hvad du foretrækker, og nudlerne gør retten ekstra børnevenlig. Suppen er også fleksibel – du kan tilføje dine foretrukne krydderier, eller måske lidt ingefær og hvidløg for et asiatisk twist.

Kyllinge- og nudelsuppe kan nydes som en let frokost eller middag og serveres gerne med frisk brød eller en sprød salat ved siden af. Den er både nærende og enkel at tilberede, og med sin rige smag vil den hurtigt blive en favorit i dit hjem. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på suppe her.
Kyllinge- og nudelsuppe
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 2 portioner
Kalorier pr. portion 407

Ingredienser

  • 2 tsk olie - smagsneutral
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk gulerødder
  • ½ stk rød chili - frisk
  • 100 g kyllingefilet
  • 5 dl hønsebouillon
  • 2 tsk sojasauce - lys
  • 1 tsk limesaft
  • 125 g ægnudler
  • salt
  • peber - friskkværnet
  • 2 stk champignoner

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingekødet tynde strimler.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave på ca. 5 cm.
  • Skyl forårsløget del det på midten. Den øverste grønne del snittes fint og stilles til side. De bruges som drys på den færdige suppe.
    Den nederste hvide del skæres i 5 cm lange tynde strimler.
  • Chili skylles og skæres i mindre stykker.
  • Champignoner børstes fri for jord og skæres i tynde skiver. De bruges som drys på den færdige suppe.
  • Lynsteg kyllingekødet ca. tre minutter i varm olie i en stor gryde. Tilsæt strrimler af forårsløg, gulerod skåret i tynde stave og fintsnittet chili og lynsteg endnu to minutter.
  • Hæld bouillon ved. Lad suppen komme i kog. Tilsæt sojasauce og limesaft.
  • Lad det koge tre minutter og smag til med salt og peber.
  • Kom æggenudlerne i den kogende suppe og lad dem trække ved svag varme til de er kogte. Det tager ca. 2 til 3 minutter.
  • Server den varrme suppe med drys af forårsløg og champignoner.

Tips og noter

  • Server med lidt frisk koriander. Det er super lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 407kcalKulhydrater: 60gProtein: 18gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 60mgNatrium: 1349mgKalium: 679mgFiber: 4gSukker: 8gVitamin A: 5373IUVitamin C: 22mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering