Koldskål er vildt lækkert om sommeren. Vi spiser det flere gange om ugen. Det er perfekt som let morgenmad, et mellemmåltid eller dessert. Vores koldskål er lavet med lige dele kærnemælk og tykmælk, men du kan sagtens erstatte tykmælk med kefir eller ymer. Vi serverer ofte koldskål med friske jordbær eller kammerjunkere. Du kan også servere med sprødt drys, cornflakes eller frisk frugt.
Denne koldskål er lækker, lys og luftig. Den smager lækkert af vanilje og citron. Samtidig har den en lækker cremet konsistens. Jeg er sikker på at du vil kunne lide den. Hvis du kan lide din koldskål sød, så tilsætter du blot lidt ekstra sukker.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se en samling af alle vores desserter her.
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
- 2½ spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
- ½ liter kærnemælk
- ½ liter A38 - eller tykmælk
Sådan gør du
- Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes til det er lyst og luftigt. Brug gerne en elpisker.
- Citronsaft, kærnemælk og tykmælk tilsættes. Rør det hele sammen. Smag til og tilsæt evt. mere citron eller sukker.
- Stil koldskålen i lukket beholder i køleskabet indtil servering.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge vanilje fra vaniljestang. 2 tsk. vaniljesukker svarer cirka til smagen af kornene fra 1 vaniljestang.
- Hvis du kan lide din koldskål sød, så tilsætter du blot lidt ekstra sukker.
- Koldskålen kan som regel holde sig flere dage i køleskabet. Min erfaring er at det holder sig op til en uge, hvis du opbevarer det i en tæt beholder i køleskabet. - Kig evt. på holdbarhedsdatoen for de ingredienser du bruger. Hvis du bruger produkter med kort holdbarhed, så nedsætter det holdbarheden for den færdige koldskål.
0 kommentarer