Kogte kartofler er måske noget af det mest traditionelle man kan forestille sig. Det er selvfølgelig ret enkelt at koge kartofler, her kommer mine bedste tip og tricks til at koge lækre kartofler.
Kogetid kan variere alt efter årstid, størrelse og sort. Det er derfor svært at sætte nøjagtig tid på, hvor lang tid kartofler skal koge.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Find andre måder at tilberede kartofler her.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 spsk salt
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles. De største skærres over, så kartoflerne har cirka samme størrelse. Da kartoflerne ellers ikke bliver kogt møre på samme tid.
- Kartoflerne kommes i en gryde og der hældes vand over. Det behøver ikke at dække. Der drysses salt over og der lægges låg på gryden.
- Vandet bringes i kog og der skrues derefter ned for varmen, så det simrer. Lad kartoflerne simre mellem 10-20 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og kartoffelsort.
- Du kan kontrollere om kartoflerne er klar ved at stikke en kødnål eller urtekniv i kartoflerne. Hvis den kan gå gennem uden modstand, er kartoflerne møre.
- Tag gryden af varmen og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 minutter.
- Vandet hældes fra kartoflerne. Husk at tage lidt af kogevandet fra, hvis der skal laves sauce.
Tips og noter
- Nye danske kartofler kan skrabes eller skrubbes i stedet for at skrælles. Brug evt. en svamp eller stiv børste.
- Husk at tage kartoffelvand fra til sovs, inden det hældes fra kartoflerne.
- Hæld gerne vandet fra kartoflerne med et dørslag, så kan alt vandet nemt dryppe fra.
- 1 teske flagesalt.
- 2 spiseskefulde smeltet smør eller olivenolie.
- 1 håndfuld hakkede friske krydderurter. Det kan være purløg, dild eller persille.
- ½ teske stødte krydderier som allehånde, peber eller rosmarin.
- 2 spiseskefulde revet parmesan.
0 kommentarer