Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Karrykrydret champignonsuppe er en skøn ret, der kombinerer den jordagtige smag af champignon med den varme og krydrede smag af karry.
Karrykrydret champignonsuppe er en perfekt ret til en kold aften. Den er nem at lave, fyldig og utrolig velsmagende. Denne suppe er en god og nem aftensmad, som hele familien vil elske. Den er også perfekt til en hurtig frokost eller som en forret.
Tip: Du kan også tilsætte andre grøntsager til suppen, f.eks. gulerødder, selleri eller løg. For en mere fyldig suppe kan du også tilsætte en smule kartoffel eller ris.
Server karrykrydret champignonsuppe med sprødt brød eller croutoner for en ekstra lækker og mættende oplevelse. Du kan også toppe suppen med friske krydderurter, f.eks. persille eller timian, for at give den et ekstra pift af smag. Velbekomme.

Se flere opskrifter på suppe her.
Karrykrydret champignonsuppe
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 609

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 500 g champignoner
  • 2 stk løg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 stk peberfrugt - rød (eller chili)
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Champignonerne renses og skæres i skiver. Løgene pilles og skæres i skiver.
  • Varm en pande til middelhøj varme. Champignonerne kommes i en gryde sammen med olie og steges i 2-5 min.
  • Tilsæt løg og steg videre i 2-3 minutter.
  • Tilsæt karry og paprika og steg videre i ½-1 minut.
  • Drys med hvedemel og rør forsigtigt.
  • Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Læg låg på og lad retten simre ved lav varme under låg i 30-45 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med et godt brød til og lidt fintsnittet peberfrugt eller chili.

Tips og noter

  • Denne suppe er fryseegnet.
  • I stedet for grøntsagsbouillon kan du bruge hønsebouillon. Det er også lækkert.
  • Du kan bruge både lyse eller mørke champignoner. Begge dele er lækkert. 
  • Du kan også tilsætte andre grøntsager til suppen, f.eks. gulerødder, selleri eller løg. For en mere fyldig suppe kan du også tilsætte en smule kartoffel eller ris.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 609kcalKulhydrater: 74gProtein: 22gFedt: 31gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 17gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gNatrium: 5425mgKalium: 2332mgFiber: 15gSukker: 34gVitamin A: 7032IUVitamin C: 180mgCalcium: 115mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering