Giv din stemme.
Kanelsnurrer er en uundgåelig klassiker inden for bagværk og et sandt hit hos både børn og voksne. Disse skønne, snoede kanelboller kombinerer en blød, luftig dej med en sød og krydret remonce af kanel og sukker. Kanelsnurrer er perfekte til weekendhygge eller som en særlig forkælelse på en grå eftermiddag.
Det, der gør kanelsnurrer specielle, er deres smukke, snoede form, som sikrer, at kanelremoncen fordeles jævnt i hver eneste bid. Selvom de ser imponerende ud, er de faktisk nemme at lave. Dejen er en simpel blanding festbolledej. Efter hævningen smøres dejen med remonce, foldes og snoes for at skabe det klassiske, flettede look.
Kanelsnurrer bør nydes nybagte og lune. Uanset om de serveres til kaffe eller som en snack på farten, vil deres bløde konsistens og varme kanelsmag med garanti bringe smil frem hos dem, der smager dem. Velbekomme.
Se også vores opskrift på kardemommesnurrer her.
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 4 dl mælk - lun
- 100 g smør - smeltet
- 1 stk æg
- 750 g hvedemel
- 85 g sukker
- 1 tsk salt - fint
Remonce
- 100 g smør - blødt
- 100 g brun farin
- 2 spsk kanel
Sukkerlage til pensling
- ½ dl vand - kogende
- 50 g sukker
Kanelsukker
- ½ tsk kanel - stødt
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
Dej
- Gær opløses i den lunkne mælk.
- Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt i ca. 10 minutter. Brug gerne en røremaskine. Det bliver en klæbrig dej.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Remonce
- Smør, farin og kanel røres godt sammen.
Sukkerlage
- Sukker og vand kommes i en lille gryde eller kasserolle og bringes i kog. Lad det koge i 1-2 minutter.
Kanelsukker
- Stødt kanel og sukker røres sammen i en lille skål.
Kanelsnurrer
- Dejen æltes sammen og rulles ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x60 cm.
- Remoncen fordeles over hele dejen.
- Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej.
- Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. (En portion skal fordeles på to bageplader)
- Lad dem efterhæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke.
- Kanelsnurrerne bages i en forvarmet ovn ved 200℃ varmluft i ca. 12-15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
- Kanelsnurrerne pensles med sukkerlage og drysses med kanelsukker, så snart de kommer ud af ovnen.
- Lad kanelsnurrerne afkøle på en rist.
0 kommentarer