Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Kanelsnurrer er en uundgåelig klassiker inden for bagværk og et sandt hit hos både børn og voksne. Disse skønne, snoede kanelboller kombinerer en blød, luftig dej med en sød og krydret remonce af kanel og sukker. Kanelsnurrer er perfekte til weekendhygge eller som en særlig forkælelse på en grå eftermiddag.

Det, der gør kanelsnurrer specielle, er deres smukke, snoede form, som sikrer, at kanelremoncen fordeles jævnt i hver eneste bid. Selvom de ser imponerende ud, er de faktisk nemme at lave. Dejen er en simpel blanding festbolledej. Efter hævningen smøres dejen med remonce, foldes og snoes for at skabe det klassiske, flettede look.

Kanelsnurrer bør nydes nybagte og lune. Uanset om de serveres til kaffe eller som en snack på farten, vil deres bløde konsistens og varme kanelsmag med garanti bringe smil frem hos dem, der smager dem. Velbekomme.

 

Se også vores opskrift på kardemommesnurrer her.
Kanelsnurrer
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 3 timer
Antal 1 portion á 12 snurrer
Kalorier pr. portion 5467

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 4 dl mælk - lun
  • 100 g smør - smeltet
  • 1 stk æg
  • 750 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 1 tsk salt - fint

Remonce

  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Sukkerlage til pensling

  • ½ dl vand - kogende
  • 50 g sukker

Kanelsukker

  • ½ tsk kanel - stødt
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du
 

Dej

  • Gær opløses i den lunkne mælk.
  • Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt i ca. 10 minutter. Brug gerne en røremaskine. Det bliver en klæbrig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.

Remonce

  • Smør, farin og kanel røres godt sammen.

Sukkerlage

  • Sukker og vand kommes i en lille gryde eller kasserolle og bringes i kog. Lad det koge i 1-2 minutter.

Kanelsukker

  • Stødt kanel og sukker røres sammen i en lille skål.

Kanelsnurrer

  • Dejen æltes sammen og rulles ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x60 cm.
  • Remoncen fordeles over hele dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej.
  • Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. (En portion skal fordeles på to bageplader)
  • Lad dem efterhæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke.
  • Kanelsnurrerne bages i en forvarmet ovn ved 200℃ varmluft i ca. 12-15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Kanelsnurrerne pensles med sukkerlage og drysses med kanelsukker, så snart de kommer ud af ovnen.
  • Lad kanelsnurrerne afkøle på en rist.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 5467kcalKulhydrater: 856gProtein: 101gFedt: 183gMættet fedt: 111gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 47gTransfedt: 7gKolesterol: 627mgNatrium: 3961mgKalium: 1822mgFiber: 23gSukker: 280gVitamin A: 5665IUVitamin C: 2mgCalcium: 795mgJern: 38mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering