Kalkunbryst kan være utroligt lækkert. Velsmagende og saftigt. Hvis du har fået kalkunbryst som er tørt og kedeligt, så er du måske af den overbevisning at du ikke bryder dig om det. Men prøv denne lækre opskrift. Du vil ikke fortryde det.
Bacon sørger for at bevare kalkunbrystet saftigt og lækkert og giver en dejlig smag til kødet. Her er det serveret sammen med flødekartofler og en lækker tomatsalat. Det giver masser af smag og saft og kraft. Velbekomme.
Savner du inspiration til aftensmaden?
Ingredienser
Kalkunbryst
- 800 g kalkunbryst - fersk
- 8 skiver bacon
- 1 spsk paprika
- salt
- peber
Flødekartofler
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- ½ L piskefløde
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- peber
Panzanella - Marinade
- ¾ dl olivenolie
- 2 spsk lys eddike - Jeg bruger æblecidereddike, men du kan sagtens bruge hvidvinseddike eller en anden lys eddike.
- 1 spsk honning
- 1 fed hvidløg - fint hakket
- 15 stk basilikumblade - fint hakket
- salt
- peber
Panzanella - Croutoner
- 1 skive daggammelt franksbrød - gerne et rustikt brød eller fuldkornsbrød
- 2 spsk olie
- salt
Panzanella - Salat
- 600 g tomater - gerne i forskellige farver
- 1 håndfuld frisk basilikum - groft hakket
- 1 lille rødløg - skåret i ringe
- 125 g frisk burrata - Du kan også sagtens bruge frisk mozzarella, hvis du ikke kan få burrata.
Sådan gør du
Kalkunbryst
- Rens kødet for fedt og urenheder.
- Gnid kødet med paprika, salt og peber
- Svøb kødet i bacon. Sørg for at bacon skubes godt ind under kødet, så det ikke vipper op under stegning. Kødet placeres i et ildfast fad. Hæld 1 dl vand i bunden af fadet.
- Kødet skal bages i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 1 time eller til det har en kernetemperatur på 75°C
- Efter at kødet tages ud af ovnen, skal det hvile utildækket i 10-20 minutter inden det skæres ud.
Flødekartofler
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
- Løget skæres i løgringe.
- Kartofler og løg lægges skiftevis i lag i et ildfast fad.
- Piskefløden hældes ud over.
- Paprika, salt og peber drysses på.
- Kartoflerne bages i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 1 time.
Panzanella - Marinade
- Alle ingredinserne røres sammen i en skål.
- Løgringene til salaten lægges ned i marinaden og trækker mens du laver croutonerne. Det giver en lækker smag til marinaden og det gør løgene blødere og mindre skarpe i smagen.
Panzanella - Croutoner
- Brødet skæres i tern og vendes med olie og salt.
- Croutonerne steges ved middelhøj varme på en forvarmet pande. Du skal vende dem undervejs. Det tager typisk 10-15 minutter.
- Lad croutonerne køle af på fedtsugende papir.
Panzanella - Salat
- Tomaterne skylles og skæres i mundrette stykker.
- Tomaterne anrettes på et fad sammen med rødløg, basilikum og de afkølede croutoner.
- Marinaden fordeles på salaten.
- Burrataen rives i rustikke stykker og fordeles på salaten. Velbekomme.
Tips og noter
- Kalkunbryst skal have en kernetemperatur på 75°C. Du kan med fordel bruge et stegetermometer.
- Kød og kartofler kan sagtens bages i ovnen på samme tid. Når man bruger varmluft fordeles varmen i ovnen og man kan have flere ting i ovnen på samme tid.
- Hvis kartoflerne eller kødet bliver for mørkt inden tiden er gået, sa kan du dække det til med et låg eller et stykke staniol.
- Prøv at drysse kartoflerne med 100 g mozzarella. Det er uroligt lækkert.
- Hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartofler, så kan du erstatte halvdelen af fløden med mælk eller eventuelt grøntsagsboullion.
- Buratta er en friskost der minder meget om mozzarella, men er meget blødere. Den fremstilles i Murgia nær Bari i Italien. Den har en mild smøragtig smag.
0 kommentarer