Giv din stemme.

4 fra 2 stemmer

Italiensk jægergryde med kylling – en klassisk og smagfuld ret, der varmer godt på en kølig aften. Denne gryderet er fyldt med smag. Den dybe umami smag, den rige sauce og det møre kyllingekød gør retten perfekt til en hyggelig hverdagsmiddag eller til en speciel anledning.

Navnet “jægergryde” kommer fra den måde, retten traditionelt blev tilberedt på – jægerne tog det, de havde fanget i skoven, og lavede en enkel og næringsrig gryderet. Italiensk jægergryde med kylling er ikke kun lækker, men også overraskende nem at tilberede. Med få, enkle ingredienser kan du trylle en autentisk italiensk middag frem i dit eget køkken.

Så hvad venter du på? Prøv denne opskrift og forkæl dig selv og dine gæster med en autentisk italiensk smagsoplevelse. Server eventuelt italiensk jægergryde med kylling sammen med en god klat creme fraiche og et drys frisk rosmarin. Et stykke crusty brød er også et must for at kunne suge den lækre sauce op. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til aftensmaden her.
Italiensk jægergryde med kylling
4 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 40 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 499

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk løg - pillet og fint hakket
  • 3 fed hvidløg - pillet og fint snittet
  • 1 stk rød chili - groft hakket
  • 1 kvist rosmarin - frisk
  • 2 dl hvidvin
  • 5 stk soltørrede tomater - fint hakket
  • 400 g flåede tomater - (svarer til 1 dåse)
  • 1 dl hønsebouillon
  • 10 stk oliven - (sorte eller grønne)
  • salt - groft
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Kyllingen renses deles i halve eller i portionsstykker.
  • En stegegryde varmes til middelhøj varme. Tilsæt olivenolie, løg, hvidløg, chili og rosmarin. Lad det stege i 2-3 minutter. Pas på det ikke brænder på.
  • Kyllingestykkerne kommes i gryden og brunes på alle siderne.
  • Tilsæt hvidvin til panden. Rør let, så alle smagstofferne frigives fra panden til saucen. Lad vinen fordampe til den er reduceret til en tyk sirup.
  • Tilsæt soltørrede tomater, flåede tomater, bouillon.
  • Lad retten simre ca. 50 minutter med låg på.
  • Tilsæt oliven og lad retten koge i yderligere 5 minutter.
  • Smag til salt og peber.
  • Server med råstegte kartofler eller løse ris og eventuelt et lækkert groft stykke brød.

Tips og noter

  • Denne ret hedder "Pollo alla Cacciatora" på italiensk. Det kan oversættes til "Jægergryde med kylling" eller "Kylling som en jæger".
  • Du kan tilpasse mængden af chili efter dine egne smagsløg. Du kan også helt udelade chili.
  • Prøv at servere din Italiensk jægergryde med kylling sammen med en frisk salat og et glas rødvin.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 499kcalKulhydrater: 12gProtein: 32gFedt: 32gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 0.2gKolesterol: 118mgNatrium: 927mgKalium: 726mgFiber: 2gSukker: 6gVitamin A: 478IUVitamin C: 32mgCalcium: 72mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering