Honningglaseret skinke er en virkelig lækker ret. Det saftige og smagfulde skinkekød og den krydrede og søde kant. Det er næsten så englene synger.

Honningglaseret skinke er en traditionel ret på det danske julefrokostbord og en dejlig ret til en søndagsmiddag. Den er nem at lave og kræver ikke så meget arbejdstid. Vi serverer gerne honningglaseret skinke med kogte hvide kartofler, dampede grøntsager og en lys sauce. Det kunne fx være sauce hollandaise.

Fremgangsmåden på glaseret skinke og hamburgerryg er den samme, så du kan helt frit bruge både skinke og hamburgerryg. Hvis man synes, at glaseringen skal have et lille pift, så kan man tilsætte en anelse ingefær eller appelsin til glaseringen. Prøv denne lækre ret og opdag, hvordan glasurens sødme og skinkens saftighed forener sig, for at skabe en uforglemmelig smagsoplevelse. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Honningglaseret skinke
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 315

Ingredienser

Kogning

  • 1 kg skinke
  • 1 tsk salt - groft
  • 3 stk laurbærblade
  • 15 stk peberkorn - sorte

Glasering

  • 2 spsk dijon sennep
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk brun farin

Sådan gør du
 

Kogning

  • Kødet kommes i en gryde og dækkes med vand. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen.
  • Tilsæt derefter salt, laurbærblad og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Lad kødet hvile i kogevandet i 15 minutter efter det er taget af varmen.

Glasering

  • Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net.
  • Rør sennep, honning og farin godt sammen og smør det på kødet.
  • Glaser skinken midt i ovnen ved 200℃ varmluft i ca. 15 minutter eller til overfladen er gylden.
  • Lad skinken hvile i 15 minutter utildækket inden den skæres ud.

Tips og noter

  • Mål eventuelt kødet med et stegetermometer under kogning. Kødets kernetemperatur skal være ca. 60°.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 315kcalKulhydrater: 16gProtein: 45gFedt: 9gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.2gKolesterol: 134mgNatrium: 3935mgKalium: 31mgFiber: 1gSukker: 15gVitamin A: 54IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 18mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering