Honningglaseret skinke er en virkelig lækker ret. Det saftige og smagfulde skinkekød og den krydrede og søde kant. Det er næsten så englene synger.
Honningglaseret skinke er en traditionel ret på det danske julefrokostbord og en dejlig ret til en søndagsmiddag. Den er nem at lave og kræver ikke så meget arbejdstid. Vi serverer gerne honningglaseret skinke med kogte hvide kartofler, dampede grøntsager og en lys sauce. Det kunne fx være sauce hollandaise.
Fremgangsmåden på glaseret skinke og hamburgerryg er den samme, så du kan helt frit bruge både skinke og hamburgerryg. Hvis man synes, at glaseringen skal have et lille pift, så kan man tilsætte en anelse ingefær eller appelsin til glaseringen. Prøv denne lækre ret og opdag, hvordan glasurens sødme og skinkens saftighed forener sig, for at skabe en uforglemmelig smagsoplevelse. Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Kogning
- 1 kg skinke
- 1 tsk salt - groft
- 3 stk laurbærblade
- 15 stk peberkorn - sorte
Glasering
- 2 spsk dijon sennep
- 1 spsk honning
- 2 spsk brun farin
Sådan gør du
Kogning
- Kødet kommes i en gryde og dækkes med vand. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen.
- Tilsæt derefter salt, laurbærblad og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
- Lad kødet hvile i kogevandet i 15 minutter efter det er taget af varmen.
Glasering
- Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net.
- Rør sennep, honning og farin godt sammen og smør det på kødet.
- Glaser skinken midt i ovnen ved 200℃ varmluft i ca. 15 minutter eller til overfladen er gylden.
- Lad skinken hvile i 15 minutter utildækket inden den skæres ud.
Tips og noter
- Mål eventuelt kødet med et stegetermometer under kogning. Kødets kernetemperatur skal være ca. 60°.
0 kommentarer