Frikadeller i airfryer er hemmeligheden bag saftige, luftige kødboller med en sprød ydre skorpe. Denne opskrift forener tradition og innovation, idet den klassiske frikadelle får et moderne twist i den luftcirkulerende airfryer.

Navnet frikadeller i airfryer vækker appetitten og antyder, at noget særligt er i vente. Disse frikadeller er en hyldest til den velkendte smag, men tilberedt med den seneste teknologi for at opnå en uovertruffen tekstur og smagsprofil.

Giv din madoplevelse vinger med frikadeller i airfryer. Navnet klinger som en invitation til at udforske den lækre fusion af tradition og teknologi. Server dem som en appetitvækker eller som hovedret, og lad dine smagsløg danse i den lette, sprøde symfoni af velsmag. Velbekomme.

 

Se alle vores klassiske danske opskrifter her.
Frikadeller i airfryer
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 396

Udstyr

  • Airfryer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk salt
  • 1 løg - fint hakket
  • ½ dl mælk
  • 1 dl fintvalset havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • peber - friskkværnet
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter. Du kan dog sagtens røre farsen i hånden.
  • Tilsæt løg, mælk, havregryn, mel æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Smør bunden af kurven af din airfryer med lidt olie.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Placer dine formede frikadeller i din airfryer.
  • Steg frikadellerne ved 180 ℃ i 20 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået - dette sikrer en ensartet stegning.
    Værd opmærksom på at stegetiden kan variere meget efter hvilken airfryer du bruger, samt størrelsen på dine frikadeller.

Tips og noter

  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 396kcalKulhydrater: 10gProtein: 24gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 132mgNatrium: 1838mgKalium: 452mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 84IUVitamin C: 3mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering