Engelske muffins er super lækre morgenmadsboller. 

Dejen skal koldhæve natten over og er klar til at blive bagt næste morgen.

De engelske muffins skal bages på en tør pande på begge sider. Det betyder at du får en bolle som er sprød på begge sider.

Ofte bliver bollen halveret og ristet på brødristeren inden servering. Du prikker dem med en gaffel hele vejen rundt og vrister de to halvdele fra hinanden.

Gør du det på den måde, bliver overfladen mere ujævn og dermed mere sprød i overfladen når den ristes. Men vi kan nu også godt lide at spise dem lige fra panden uden at riste dem.

Vi spiser dem ofte med smør, ost og en hjemmelavet marmelade. Velbekomme.

English Muffins
4.3 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 40 minutter
Antal 10 Muffins
Kalorier pr. portion 192

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk tørgær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør - stuetemperatur

Sådan gør du
 

  • Alle de tørre ingredienser blandes i en skål. Jeg brugte en røremaskine, men hvis du ikke har en, så bruger du en almindelig skål.
  • Mælk blandes i og dejen røres sammen. Jeg rørte ved laveste hastighed i ca. 5 minutter. Hvis dejen ikke slipper skålen så kommes lidt mere mel i.
  • Skær smørret i tern og tilsæt. Rør dejen i yderligere 5 minutter.
  • Smør en skål med lidt olie og kom dejen i. Sæt skålen i køleskabet og lad den koldhæve i 12-24 timer.
  • Dejen tages ud og deles i 10 lige store dele. Hver del trilles til en lille kugle, vendes i fuldkornshvedemel og trykkes til en lille flad cirkel på ca. 8 cm i diameter.
    Du kan også rulle hele dejen ud på et meldrysset bord til ca. 1 cm i højden og bruge en udstikker på ca. 8 cm til at stikke muffins ud.
  • De engelske muffins bages på en tør pande ved lav/middel varme i ca. 10 minutter på hver side. Hvis de bliver for mørke, så skru lidt ned for varmen. Vend dem gerne flere gange undervejs.

Tips og noter

  • English muffins er en del af en engelsk morgenmadtradition. Full English breakfast består af bønner, brød, champignoner, tomater, kartofler, bacon, æg og blodpølse. Det vigtigste er helt klart bacon.
  • Vores muffins er koldhævet over natten. Det betyder at de er relativt hurtigt færdige om morgenen. Det passer godt til vores weekender.
  • Hvis du kan lade vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1muffinKalorier: 192kcalKulhydrater: 31gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 166mgKalium: 108mgFiber: 2gSukker: 3gVitamin A: 158IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering