Den du ved nok er en lækker, blød og luftig chokoladekage med det lækreste fyld med kokos og kaffe på toppen. Det er den perfekte blanding af chokoladekage og drømmekage. 

Hvor denne skønne kage har fået sit spøjse navn fra vides ikke. Det er en rigtig god kage til eftermiddagskaffen. Den er god til gæster. Den er også en rigtig god og populær kage til klassen, på jobbet eller andre steder, hvor man har lyst til at dele ud.

Hjemme hos os er “den du ved nok” en af vores yndlings kager. Vi er alle ret vild med den. Jeg håber, at du vil blive lige så glad for denne kage som vi er. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på kage her.
Den du ved nok
4.8 fra 5 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 1 kage á 16 portioner
Kalorier pr. portion 4966

Udstyr

  • 1 Ildfast fad på ca. 20 x 30 cm.

Ingredienser

Kage

  • 225 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • spsk kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 2 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 150 g smør - smeltet

Topping

  • 100 g smør
  • ½ dl kaffe - stærk
  • spsk kakaopulver
  • 100 g kokosmel
  • 200 g flormelis

Sådan gør du
 

Kage

  • Mel, sukker, kakao, bagepulver, vanilje og salt blandes sammen i en skål.
  • Hæld smeltet smør, mælk, æg ned til melblandingen. Pisk med en håndmixer til dejen er ensartet og uden klumper.
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages midt i ovnen i 30-35 minutter ved 175°C.
  • Kagen skal afkøles inden topping kommes på.

Topping

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog under omrøring.
  • Fordel fyldet på kagen.

Tips og noter

  • Jeg bruger et ildfast fad på ca. 20 x 30 cm til denne kage (16 portioner)
  • Hvis jeg laver en hel bradepande, så bager jeg en dobbelt portion. Vores bradepander er ca. 30 x 40 cm (Nok til 32 portioner)
  • Jeg har også nogle gange lavet en halv portion. Så bruger jeg et lille fad vi har som er ca. 15 x 20 cm (8 portioner).
  • Erstat evt. mælken med kærnemælk for en mere svampet konsistens.
  • Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Opbevar den i køleskabet i lufttæt emballage.
  • Kagen kan sagtens tåle at fryses. Den skal blot tø op på køkkenbordet. Tag den ud af fryseren et par timer inden den skal spises.
  • Hvis du ikke er vild med kaffesmag, så kan kaffen skiftes ud med appelsinjuice. De fleste kan dog godt lide kaffesmagen. Også børn som normalt ikke kan lide kaffe.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 4966kcalKulhydrater: 706gProtein: 51gFedt: 227gMættet fedt: 147gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 55gTransfedt: 8gKolesterol: 592mgNatrium: 3398mgKalium: 878mgFiber: 47gSukker: 472gVitamin A: 6518IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 856mgJern: 17mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering