Danskvandsboller er nemme lækre boller der er bagt med danskvand. Det giver nogle lækre boller med lang holdbarhed. Disse boller med danskvand er utroligt luftige og lækre. Det er den ideelle fødselsdagsbolle. De behøver andet end lidt smør. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere bageopskrifter fra sydhavnsbloggen her.
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 spsk sukker
- 2 stk æg
- ½ tsk salt
- ½ dl olie
- 5 dl danskvand
- 900 g mel - cirka.
Sådan gør du
- Gær og sukker kommes i en stor røreskål. Rør til gæren "smelter".
- Æggene slåes ud i en lille seperat skål. Salt kommes ved og æggene piskes let med en gaffel. ¾ af ægmassen kommes ned til gær og sukker. Resten stilles til side og gemmes til pensling af bollerne.
- Danskvand kommes i og røres sammen. Det bruser lidt op i starten.
- Olie tilsættes og røres i.
- Melet tilsættes lidt ad gangen. Dejen æltes til den glat og smidig.
- Dejen stilles til hævning i 60 minutter under et klæde. Eller til den er dobbelt størrelse.
- Dejen slåes ned og deles i 24 stykker.
- Form bollerne og stil dem på en bageplade på et stykke bagepapir.
- Dæk bollerne til med et rent viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i 10-20 minutter.
- Pensel bollerne med det sammenpiskede æg.
- Bag bollerne i 10-12 minutter ved 225 grader almindelig ovn.
Tips og noter
- 1 portion giver ca. 24 boller.
- Kom eventuelt lidt kardemomme eller vanilje i. Det er der mange der godt kan lide.
0 kommentarer