Citronfromage er en rigtig klassiker og en virkelig lækker dessert. Den er sød, syrlig, cremet og luftig. Så er den tilmed nem at lave. Den kan laves i god tid. Du kan endda fryse den. Det er en rigtig god dessert at lave til gæster. Citronfromage er inspireret af Panna cotta al limone, som er en dessert fra Norditalien. De laves dog ikke helt på samme måde. Panna cotta al limone betyder kogt citron/mælkecreme. Citronfromage koges ikke. Det giver en lettere og luftigere konsistens.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på desserter her.
Ingredienser
Fromage
- 4 stk æggeblommer - pasteuriseret
- 125 g sukker
- 4 blade husblas
- 2 stk citron
- 2½ dl piskefløde
- 4 stk æggehvider - pasteuriseret
Pynt
- 1 dl fløde
- 20 g chokolade
Sådan gør du
Fromage
- Æggeblommer og sukker piskes hvidt og sukkeret er opløst.
- Citronerne presses og saften hældes gennem en si op i en lille gryde eller kasserolle.
- Husdblasen blødes op i koldt vand, lad det ligge i 10 minutter. Herefter vrides husblasen og kommes i gryden sammen med saften fra citronerne. Gryden varmes over middel varme til husblasen er smeltet. Den skal ikke koge.
- Husblas/citronsaft køles af til ca. stuetemperatur og vendes i massen med æggeblommer og sukker.
- Fløden piskes let og vendes i æggemassen. Du må endelig ikke røre, kun vende forsigtigt, da massen ellers ikke bliver luftig.
- Æggehviderne piskes stive. Det kan godt tage lidt tid, op til 10 minutter. De stiftpiskede æggehvider vendes i massen.
- Citronfromagen fordeles i portionsglas eller -skåle og stilles tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Gerne længere.
Pynt
- Pyntes med flødeskum.
- Den mørke chokolade smeltes over et vandbad. Med en ske laves et mønster på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en tallerken og stil den i køleskabet til chokoladen er størknet. Herefter brækkes stykker af og stikkes i fromagen.
Tips og noter
- Du kan også pynte med lidt revet citronskal, kandiseret citronskal eller finthakkede grønne og usaltede pistacienødder.
- Citronfromage kan sagtens fryses. Den skal blot tages ud og tø op på køkkenbordet. Hvor lang til i forvejen afhænger af størrelsen på glassene eller skålen. Glas på den størrelse som er brugt i opskriften skal tø op i ca. en time.
0 kommentarer