Hjemmelavede burgerboller fuldender den perfekte burger. De er gode til den traditionelle burger med en hakkebøf eller med pulled pork og coleslaw. Du kan også bruge dem til en lækker frikadellesandwich til madpakken.
Når først du har prøvet denne opskrift, køber du aldrig færdiglavede burgerboller mere.
Du kan vælge at lave en dobbelt portion, så der er til fryseren, så har du et hurtigt og lækkert alternativ i en travl hverdag.
Denne opskrift giver de lækreste boller, som er både lette og luftige. Prøv dem, du vil ikke blive skuffet.
Ingredienser
Dej
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 1 stk æg
- 450 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 75 g smør - blødt
Pynt
- 1 stk æg
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Varm mælken til 30 °C i en gryde eller mikroovn. Den må ikke være varmere, da det kan dræbe gæren
- hæld mælken i en stor skål og smulder gæren ned i mælken. Opløs gæren under omrøring. Du kan med fordel bruge en røremaskine. På røremaskine skal du bruge dejkrogen og røre det ved lav hastighed.
- Nu skal æg, salt, sukker og mel tilsættes. Laver du det i hånden, så tilsættes melet lidt efter lidt indtil dejen bliver fast nok til at ælte. Dejen er ret tynd, det skal den være. Dejen skal æltes godt igennem. Minimum i 10 minutter. Det er vigtigt for at få boller der er lugtige.I røremaskine røres dejen ved middel hastighed i 10 minutter
- Skålen dækkes til med låg, viskestykke eller noget andet og stilles til hævning et lunt sted i 20 minutter
- Dejen tages ud og deles i 12 lige store stykker. Dejen skal ikke æltes igen.
- Hvert stykke formes som en flad bolle på ca. 10 cm i diameter og stilles på en bageplade med pagepapir
- Pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- De skal nu dækkes til igen og hæve i ca 30 minutter. Brug evt. en anden bradepande som låg
- Burgerbollerne bages ved 220 °C almindelig ovn i ca. 10 minutter
Tips og noter
- De færdige burgerboller kan fryses ned. Kom dem i en frysepose.
- Hvis du ikke kan tåle mælk, så kan du erstatte mælken med vand. Det bliver stadig nogle utrolig lækre boller. Det forkorter dog holdbarheden en anelse.
- Du kan bruge bollerne direkte fra fryseren. Du fugter bollen med lidt koldt vsnd og varmer den i ovenen ved 175 grader.
- Prøv at tilsætte en tsk. bageenzym til brødet. Det giver et endnu lettere brød og forlænger holdbarheden. Bageenzym tilsættes sammen med melet.
- Næringsindholdet er udregnet for 12 boller. Hvis du vil have værdierne for 1 bolle, så skal du bare dividere med 12.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks