Broccolisalat er en lækker sprød grøntsagssalat med masser af smag. Der findes mange måder, at lave en lækker broccolisalat.
Du kan sagtens tilsætte lidt blomkål til salaten. Det gør den ikke mindre lækker. Vi spiser denne broccolisalat ofte. Især i vinterhalvåret.
Hvis du ønsker. en lettere udgave, så kan du bruge creme fraiche 9% eller halv creme fraiche og halv skyr.
Prøv også at erstatte rosinerne med tørrede tranebær eller tørret abrikos. Det er også meget lækkert. Vi erstatter nogle gange solsikkekernerne med pinjekerne eller mandler. Det smager også vildt godt.
Når du rister kerner eller frø af på en pande, så fremhæver det de naturlige olier i kernerne. Man får dermed den nøddeagtige smag tydeligere frem, og den er altså lækker.
Mangler du inspiration til salater, så finder du mange flere salater her. Velbekomme.
Ingredienser
- 1 lille broccoli
- 1 spsk solsikkefrø
- 1 spsk rosiner
- 100 g bacon
- ½ lille løg - Jeg brugte rødløg
Dressing
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 1 tsk sennep - Taffel sennep
- salt - fint
- peber
Sådan gør du
- Bacon steges sprødt.
- Rist solsikkekernerne af på en tør pande ved middel varme i 3-4 minutter.
- Broccoli skylles grundigt og skæres ud i små stokke.
- Løget pilles og skæres i små tern.
- Broccoli, løg, solsikkefrø, rosiner og bacon komme i en skål.
Tips og noter
- Hvis du ønsker. en lettere udgave, så kan du bruge creme fraiche 9% eller halv creme fraiche og halv skyr.
- Prøv at erstatte rosinerne med tørrede tranebær eller tørret abrikos. Det er også meget lækkert.
- Prøv at erstatte solsikkekernerne med pinjekerne eller mandler. Det smager også vildt godt.
- Når du rister kerner eller frø af på en pande, så fremhæver det de naturlige olier i kernerne. Man får dermed den nøddeagtige smag tydeligere frem, og den er altså lækker.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi lægger nye opskrifter ud hver uge.
0 kommentarer