Bradepandekage med chokolade er en rigtig lækker og blød kage, som er perfekt til fødselsdagen, kageboden eller til at dele ud i klassen eller på arbejdspladsen.
Denne kage har en lækker svampet konsistens og med masser af chokoladestykker. Toppet med en lækker cremet glasur med rigtig chokolade. Du kan selvfølgelig sagtens lave en klassisk glasur med flormelis, vand og kakao. Vi har dog valgt en luksus glasur med smør og ægte mørk chokolade. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Find flere kageopskrifter her.
Udstyr
- 1 kageform på 26 cm x 32 cm (2,6 L)
Ingredienser
Kage
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stk æg
- 200 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 2½ dl kærnemælk
- 100 g chokolade - mørk
Glasur
- 100 g chokolade - mørk
- 75 g flomelis
- 50 g smør
Sådan gør du
Kage
- Smørret smeltes og røres sammen med sukkeret.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Rør imellem hvert æg.
- Hvedemel, kakao og bagepulver sigtes i dejen. Rør godt. Kærnemælk tilsættes og dejen røres til en ensartet masse.
- Chokoladen hakkes fint og vendes i dejen.
- Dejen hældes i en form der er beklædt med bagepapir.
- Kagen bages ved 170 ° C varmluft i ca. 30 minutter.
- Lad kagen køle af inden der kommes glasur på.
Glasur
- Chokolade, smør og flormelis kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Ld glasuren køle af i 2-3 minutter inden den smørres på kagen.
Tips og noter
- Denne kage kan sagtens fryses. Den tøes blot op på køkkenbordet.
- Sørg for at bruge en god chokolade, som du kan lide. Kagen bliver kun så god som den chokolade du bruger.
0 kommentarer