Vintergryderet er en virkelig lækker gryderet med masser af kød, grøntsager og fløde. Den smager herligt af tomat og paprika.
Hjemme hos os elsker vi gryderet. Især i efterårs- og vintermånederne får vi det ofte. Det er lækkert og giver varmen. Der findes mange opskrifter med gryderetter. Det skyldes, at de kan varieres i det uendelige. De kan laves med alle slags kød. Vi bruger ofte svinekød, kylling, oksekød eller lammekød. Du kan bruge alle slags grøntsager. En gryderet kan krydres på mange forskellige måder. Vi elsker karry og paprika, men der findes også andre lækre alternativer.
Her er en rigtig lækker opskrift på en gryderet. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Du finder flere opskrifter på gryderetter her.
Ingredienser
Gryderet
- 2 spsk olie
- 1 stk løg - pillet og skået i tern eller kvarte ringe
- 300 g svinekød i tern
- 3 stk gulerødder - skrælles og skæres i skiver
- 3 stilke bladselleri - skylles og skæres i mindre stykker
- 140 g tomatpuré
- 4 dl hønsebouillon
- 1 tsk sukker
- 2 spsk paprika
- 200 g haricot verts
- 2 dl madlavningsfløde
- 200 g cocktailpølser
- 1 spsk saucejævner
- salt
- peber
Tilbehør
- 5 dl ris
- 200 g ærter
Sådan gør du
Gryderet
- Olie og løg kommes i en gryde og steger ved middel varme i 2-3 minutter.
- Svinekød i tern kommes ved og steger i yderligere 2-3 minutter.
- Gulerødder og bladselleri kommes i og steger med i yderligere 4-5 minutter.
- Tomatpuré, hønsebouillon, sukker og paprika kommes i og det røres sammen. Lad retten simre i 20 minutter.
- Haricot verts kommes ved og retten koger i yderligere 3-4 minutter
- Cocktailpølser og fløde kommes ved. Lad retten koge op.
- Konsistensen justeres med saucejævner, hvis den er for tynd. Eller lidt vand, hvis den er for tyk.
- Smag til med salt, peber og sukker.
Tilbehør
- Risene koges efter anvisningen på pakken.
- Ærterne koges i 1-2 minutter.
Tips og noter
- Du kan tilsætte din ynglingsgrøntsager til denne gryderet.
- Grove grøntsager og rodfrugter (f.eks. kartofler, blomkål, knoldselleri...) tilsættes sammen med gulerødder og selleri.
- Frugter og grønsager med kort tilberedningstid (f.eks. ærtebælge, æbler, porre...) tilsættes sammen med haricot verts.
- Denne ret kan godt fryses.
0 kommentarer