Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Vegetarisk paprikagryde er en ret, der altid hitter. Den er perfekt til en hyggelig middag med familien eller til en hurtig og nem aftensmad i hverdagen..

Drømmer du om en varm og mættende middag, der både er fyldt med smag og vitaminer? Så er vegetarisk paprikagryde det perfekte valg. Denne klassiske ret er utrolig nem at lave, og den kan tilpasses dine egne yndlingsgrøntsager.

Vegetarisk paprikagryde er en perfekt familieret, da den både er velsmagende for store og små. De søde peberfrugter, krydrede paprika og den fyldige sauce skaber en uimodståelig kombination, der vil varme dig på en kold aften.

Udover at være utrolig lækker, er vegetarisk paprikagryde også en sund og næringsrig ret. Den er fyldt med grøntsager, der er spækket med vitaminer og mineraler. Du kan servere den med kartofler eller ris og brød for at fuldende måltidet. Velbekomme

 

Se flere vegetarretter her.
Vegetarisk paprikagryde
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 429

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 stk løg - hakket
  • 1 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 stk squash - skåret i tern
  • 2 stk peberfrugter - skåret i strimler
  • 2 stk gulerødder - skåret i tern
  • 240 g kidneybønner - (Svarer til en dåse)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk paprika - sød
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • dl fløde
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • 1 spsk saucejævner

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Sauteres derefter i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter.
  • Herefter vaskes squash og peberfrugter. Gulerødderne skrælles. Det hele skræres i mindre stykker og tilsættes gryden. Steg videre i 4-5 minutter.
  • Kidneybønnerne skylles grundigt i en sigte. De tilsættes derefter gryden sammen med tomatpuré, paprika, grøntsagsbouillon, fløde, salt og peber.
  • Lad retten simre i 10-15 minutter eller til alle grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tynd, så tilsæt en anelse saucejævner.
  • Serveres med kogte kartofler eller kartoffelmos.

Tips og noter

  • Hvad er forskellen på squash, courgette og zucchini? Svaret er at der ikke er nogen. Der er nemlig tale om den samme grøntsag. De tre forskellige navne er henholdsvis det amerikanske, franske og italienske navn for grøntsagen; squash på amerikansk, courgette på fransk og zucchini på italiensk.
  • For en mere fedtfattig udgave kan du bruge madlavningsfløde. Jeg bruger piskefløde til denne ret, da det mætter mere.
  • Du kan også tilsætte andre grøntsager til vegetarisk paprikagryde, f.eks. søde kartofler, pastinak, blomkål eller broccoli.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 429kcalKulhydrater: 37gProtein: 10gFedt: 29gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.02gKolesterol: 75mgNatrium: 1.142mgKalium: 861mgFiber: 11gSukker: 12gVitamin A: 9.902IUVitamin C: 90mgCalcium: 121mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering