Giv din stemme.
Torsk med porrer og spidskål i flødesauce er en uovertruffen kombination af havets friske smag og den fyldige konsistens af flødesauce. Den delikate torsk bliver perfekt suppleret af de lækre porrer og den sprøde spidskål, alt sammen badet i en lækker flødesauce.
Med torsk med porrer og spidskål i flødesauce kan du skabe en elegant og velsmagende middag på kort tid. Den lette tilberedning gør denne ret ideel til både hverdagsmåltider og festlige lejligheder.
Når du serverer torsk med porrer og spidskål i flødesauce, vil dine gæster blive forbløffede over den forførende smag og den smukke præsentation. Denne ret er en sikker vinder, der vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. Velbekomme.
Find flere opskrifter med fisk her.
Udstyr
- sauterpande med låg
Ingredienser
- 2 spsk olie - til stegning
- 2 stk porrer
- 1 stk spidskål
- 2 fed hvidløg
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- 1 tsk dijon sennep
- 2 spsk saucejævner
- 600 g torskefilet
- 1 tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Porrerne skylles og skæres i ringe.
- Spidskålet skylles. Stokken skæres fra og kasseres. Resten snittes fint.
- Varm en sauterpande op til middel varme. Kom lidt olie på panden. Steg porrer i 2-3 minutter. De skal ikke tagee farve. Hvis de begynder at tage. farve, så skru lidt ned for varmen.
- Tilsæt den snittede spidskål. Steg videre i 2-3 minutter.
- Hvidløg presses og tilsættes. Steg videre 1-2 minutter.
- Tilsæt herefter grøntsagsbouillon og dijon sennep. Lad retten koge uden låg i 3-4 minutter.
- Tilsæt fløden og lad retten koge i 2-3 minutter og smag til med salt og peber. Jævn fløden let med sauceejævner.
- Læg fisken oven på kålretten. Læg låg på og skru lidt ned for varmen. Lad retten simre under låg i 15-20 minutter.
- Pynt evt. med lidt purløg eller persille inden servering.
- Servér med nye kogte kartofler.
Tips og noter
- Denne opskrift er lavet med torsk, men kan du sagtens bruge andre hvide fisk, fx alaskasej, kuller eller sej.
0 kommentarer