Thousand Island dressing er en utrolig nem og lækker dressing. Den bruges ofte til stjerneskud eller til salater.
Hjemme hos os er det en ægte klassiker. Vi elsker de cremede og syrlige egenskaber som dressingen tilfører. Den passer rigtig godt til de fleste grønne salater, men er også lækker til rejer, skaldyr, tunmousse og meget mere.
Hvis du er vant til at købe dressingen, så vil du blive overrasket over hvor nemt det er at lave selv. Det er utroligt nemt og så smager det meget bedre. Her er vores opskrift på thousand island dressing. Velbekomme.
Ingredienser
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
- 2 tsk tomatpuré
- ½ stk rød peberfrugt
- 1 stk drueagurk - syltet
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 tsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk syltelage - fra drueagurken
- ¼ tsk salt - fint
Sådan gør du
- Rens peberfrugten for kerner og skyl den. Skær den i 2-3 mindre stykker. Læg stykkerne på en middelvarm tør pande, med skindsiden (ydersiden) nedad. Peberfrugten steges til skindet er blevet helt sort. Når skindet er helt sort tages peberfrugten af panden og køles af.
- Når peberfrugten er afkølet, så pilles skindet af og peberfrugten skæres i helt små tern.
- Den syltede agurk skæres også i små tern.
- Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen. Smag evt. til med citronsaft, salt og sukker.
Tips og noter
- Hvis du synes at dressingen er for tyk, så kan du tilsætte 1-2 spsk vand.
- Jeg plejer at bruge hjemmelavet mayonnaise og creme fraiche 18%. Det gør at den godt kan blive lidt tyk og jeg tilsætter derfor 1 spsk vand. Hvis du bruger creme fraiche 9% eller en færdigkøbt mayonnaise, så er det ikke sikkert at det er nødvendigt, da købe mayonnaise ofte er fortyndet med vand allerede.
0 kommentarer