Giv din stemme.
Tempura-dej er nøglen til at skabe lette, sprøde og luftige friturestegte retter. Denne klassiske japanske dej giver en uovertruffen sprødhed.
Med tempura-dej kan du forvandle grøntsager, skaldyr, fisk eller kylling til delikate sprøde lækkerier. Hemmeligheden ligger i den kolde dej og den varme olie, som sikrer, at overfladen bliver gylden og knasende, mens indholdet forbliver saftigt og mørt.
For at lave den perfekte tempura-dej, skal du bruge isvand for at holde dejen kold og minimere glutenudviklingen, hvilket resulterer i en lettere og sprødere tekstur. Prøv tempura-dej næste gang du vil imponere med en sprød og delikat ret, der vil begejstre dine smagsløg og dem, du serverer for. Velbekomme.
Se flere opskrifter fra det asiatiske køkken her.
Ingredienser
Tampuradej
- 3½ dl hvedemel
- 2 spsk majsstivelse
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk paprika - kan udelades
- 2 tsk salt - fint
- 2½ dl danskvand - koldt
Sådan gør du
Dej
- Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Brug gerne et piskeris.
Friturestegning
- Hæld olie en en lille gryde eller kasserolle. Du skal have mindst 5-7 cm olie. Du kan også bruge en frituregryde, hvis du har en.
- Olien varmes op til ca. 190 ℃. Brug gerne et termometer.
- Grøntsager, skaldyr, fisk eller kylling dyppes i tempuradejen og kommes derefter i den varme olie. De skal friteres i ca. 4-5 minutter. (Kan værre kortere eller længere. Det kommer an på størrelsen). Pas på med ikke at komme for mange stykker i ad gangen. Friter gerne over flere gange.
- Hav gerne en tallerken klar med køkkenrulle eller fedtsugende papir. Kom de færdige friturestegte stykker på.
- Server varme.
Tips og noter
- Tempura er en japansk tilberedningsmetode, hvor man dypper fx grøntsager, kylling, fisk eller skaldyr i en dej og frituresteger dem i olie.
- For at lave den perfekte tempura-dej, skal du bruge iskoldt vand for at holde dejen kold og minimere glutenudviklingen, hvilket resulterer i en lettere og sprødere tekstur.
- Istedet for danskvand i tempuradejen kan du bruge øl. Man kan også bruge almindeligt vand. Det giver dog ikke helt samme sprøde resultat.
- Kom 2-3 spsk vodka i tempuradejen for ekstra sprødhed.
- For at forhindre at kyllingestykkerne sætter sig fast i kurven i en frituregryde, så kan man dyppe halvdelen af stykkerne ned i olien og lad den sætte sig i et par sekunder før man slipper den helt i. Det gør at tempuradejen størkner lidt og derved ikke sætter sig fast. I en gryde behøver man ikke dette.
0 kommentarer