Suppe med røde linser er en skøn og nærende ret, der bringer varme og komfort på kolde dage. Denne hjertelige suppe er en perfekt kombination af proteinrige røde linser og friske grøntsager.

Vi spiser denne herlige ret flere gange i løbet af vinterhalvåret. Det er en vidunderlig ret som er god for pengepungen og for klimaet. Det er samtidig en sund og nærende ret. Ikke mindst er det en virkelig lækker ret med masser af smag.

Server suppen med en skive friskbagt brød eller et drys friske krydderurter for at fuldende måltidet. Suppe med røde linser er en sjælden kombination af enkelhed og sublime smag, der vil glæde dine smagsløg og varme dit hjerte på en kold dag. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter til airfryer her.
Suppe med røde linser
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 280

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • l grøntsagsbouillon
  • 100 g røde linser
  • 1 stk gulerod
  • 2 stk kartofler
  • 1 stk porre
  • 1 dl suppehorn
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne og gulerod skrælles og og skæres i tern.
  • Porre ordnes. Top (De øverste grønne blade) og rod skræres af og kasseres. Porren skylles grundigt. Fjern gerne det yderste lag og kasser. Porren skæres i tynde ringe (2-4 mm).
  • Hvidløg skrælles og skæres i små tern.
  • Hvidløg og olie kommes i en stor suppegryde og steger ved middel varme i 1-2 minutter.
  • Tilsæt bouillon og bring i kog.
  • De røde linser skylles grundigt i en si og tilsættes. Lad det koge i 5 minutter.
  • Tilsæt herefter kartofler og gulerødder. Lad det koge i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt porre. Lad koge i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt suppehorn. Lad koge i 2-3 minutter. Rør i gryden undervejs.
  • Smag til med salt og peber. Serveres med det samme. Server gerne med et flütes.

Tips og noter

  • Hvor store eller små du kan lide dine grøntsager er en smagssag.
  • Denne ret passer til 4 personer, hvis det serveres som hovedret. Hvis det er til forret, så er der rigeligt til 8-10 personer.
  • Du kan sagtens bruge andre grøntsager. Vi kan godt lide at bruge knoldselleri, selleri, hvidkål eller persillerod.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 280kcalKulhydrater: 51gProtein: 10gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gNatrium: 2188mgKalium: 808mgFiber: 11gSukker: 7gVitamin A: 3772IUVitamin C: 26mgCalcium: 51mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering