Stegt kylling med bådkartofler og salat, er en lækker ret. Den er ret nem at lave. Hjemme hos os er den altid et stort hit. Det er selvfølgelig ikke altid den samme salat vi laver til. Det varierer ret meget. Savner du inspiration til at lave en lækker grøn salat, så er der hjælp at finde her.

På trods af at det er en ret enkel ret, så smager den skønt. De fleste kan godt lide kylling, hvert fald kan alle hjemme hos lide det.

Tricket til at stege kyllingeunderlår i ovnen er ret simpelt. De skal have ret høj varme og ca. 45 minutter.

Jeg håber, at du vil nyde denne opskrift. Velbekomme.

Stegt kylling med bådkartofler og salat
4 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 25 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 769

Ingredienser

Kartoffelbåde

  • 4 stk bagekartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • peber

Kød

  • 1000 g kyllingeunderlår
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk salt - fint
  • 1 tsk peber - friskkværnet

Salat

  • ¼ stk salathoved - Jeg brugte endiviesalat
  • ¼ stk spidskål
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk majs
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 4 stilke forårsløg

Brun sauce

  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • dl hønsebouillon
  • dl mælk
  • 1 tsk madkulør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du
 

Bådkartofler

  • Vask kartoflerne. Du behøver ikke at skrælle dem.
  • Skær kartoflerne i både. Pas på at de ikke bliver for tynde.
  • Læg kartoflerne i en skål og fyld skålen op med koldt vand. Kartoflerne skal være helt dækket. Det trækker stivelsen ud af kartoflerne. De skal stå dækket med vand i 10 minutter, gerne længere.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, skyld katoflerne i rent vand og tør dem med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle.
  • Vend kartoflerne med olie, salt, peber og timian.
  • Kom kartoflerne i et ildfast fad. Fadet skal være stort nok til at kartoflerne ikke ligger i lag.
  • Kartoflerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. For et mere ensartet resultat kan du vende kartoflerne når ca. halvdelen af tiden er gået.

Kyllingeunderlår

  • Læg kyllingeunderlårene i et ildfast fad og drys med paprika, karry, sat og peber.
  • Stil fadet i ovnen og stil ovnen på 200 °C varmluft og lad dem stege i ca. 40-45 minutter indtil kødet er gennemstegt.
    Jeg stillede kartofler og kylling ind samtidig.
    Hvis du bruger et stegetermometer, så skal de have en kernetemperatur på 75 °C. Jeg plejer bare at tage et lår og skære et snit ind til benet. Hvis der stadig er rosa, så skal det have lidt længere.

Salat

  • Salaten samles i en passende størrelse salatskål.
  • Hvis du bruger en frisk majskolbe, så skal majskolben skælles for blade og koges. Du koger den i let saltet vand i 15-20 minutter. Herefter skyller du den i koldt vand. Herefter skærer du majsene af, ved at køre en kniv ned langs majsen på den lange led.
    Alternativt kan du bruge majs fra dåse.
  • Salaten skylles grundigt og skæres i mindre stykker. Det er op til dig hvor store eller små stykker du kan lide. Du kan også rive salaten i stykker med hænderne, hvis du bedre kan lide det. Det er lidt forskelligt hvad jeg gør. salaten på billedet er revet i stykker og ikke skåret.
  • Hvidkål snittes fint. Det må endelig ikke være for tykt, da der er meget bid i.
  • Gulerod vaskes og rives på et rivejern. På den grove side.
  • Rød peberfrugt vaskes og renses. Kernerne og stokken kasseres. Peberfrugten skæres i mindre stykker.
  • Forårsløgene skylles og roden skæres fra og kasseres. Jeg plejer også at fjerne det yderste lag og kassere det. Skær forårsløg i mindre stykker på 3-5 mm.
  • Det hele samles i en skål og vendes.

Brun sauce

  • Smørret smeltes i en gryde ved middel varme.
  • Hvedmel kommes i og der piskes med et piskeris til det har samlet sig til en klistret masse.
  • Tilsæt nu med bouillon lidt ad gangen og pisk undervejs, mens det opvarmes og jævnes. 
  • Fortsæt med at tilsætte mælk lidt ad gangen, mens det opvarmes og jævnes.
  • Lad saucen småsimre i 4-5 minutter.
  • Tilsæt madkulør, sukker, salt og peber.
  • Smag til og tilsæt evt. lidt mere sukker, salt eller peber.

Tips og noter

Kyllingeunderlår
  • Prøv at krydre med kyllingekrydderi i stedet. Eller med Allround krydderi. Det smager også lækkert.
Brun Sauce
  • Prøv at tilsætte en tsk. engelsk sauce eller soyasauce. Det giver en lækker salt umami smag til saucen.
  • I stedet for sukker kan du søde saucen lidt med ribsgelé. Det er utroligt lækkert.
Salat

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 769kcalKulhydrater: 90gProtein: 44gFedt: 27gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.4gKolesterol: 174mgNatrium: 1743mgKalium: 2514mgFiber: 9gSukker: 12gVitamin A: 4235IUVitamin C: 75mgCalcium: 205mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering