Spidskålssuppe med bacon er den ultimative vintercomfort food. Navnet siger det hele – det er en skål fuld af varme og smag, der varmer dig op på kolde dage.

Server din spidskålssuppe med en drys af de knasende baconstykker på toppen. Denne suppe kombinerer det bedste fra både grøntsagshaven og den salte, sprøde bacon – en skøn kombination af smag og tekstur.

Spidskålssuppe med bacon er den perfekte måde at forkæle dig selv og din familie på en kold vinteraften. Den er varmende, hjertevarmende og fuld af smag. Så lad os omfavne vinteren med denne skønne suppe, der vil varme både krop og sjæl. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere opskrifter på suppe her.
Spidskålssuppe med bacon
4.5 fra 4 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 386

Udstyr

  • stavblender

Ingredienser

Suppe

  • 1 spsk olie
  • 1 stk porre
  • 1 stk rød chili - frisk
  • 4 stk kartofler
  • ½ stk spidskål
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Drys

  • 100 g bacon - i skiver
  • purløg

Sådan gør du
 

Bacon

  • Bacon steges sprødt på en pande. Steg 4-5 skiver bacon ad gangen.
    Læg baconskiverne på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme.
    Steg i 3-4 minutter på hver side. Husk at holde godt øje med baconskiverne undervejs, så det ikke brænder på.
    Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Suppe

  • Alle grøntsagerne skylles og skæres i mindre stykker.
  • Grøntsagerne svitses i olie i en suppegryde ved middel varme i 5-6 minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det simre i 20 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender.
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad suppen koge i yderligere 3-4 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge andre grøntsager end de foreslåede. Det kan være lækkert med gulerødder, pastinak, blomkål... osv.
  • Server med et lunt flutes. Det er utroligt lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 386kcalKulhydrater: 53gProtein: 15gFedt: 14gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 25mgNatrium: 2092mgKalium: 1392mgFiber: 8gSukker: 5gVitamin A: 1223IUVitamin C: 109mgCalcium: 101mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering