Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Rabarbersyltetøj er en skøn måde at nyde sommerens smag på hele året rundt. Denne syltetøj er let at lave og kræver kun få ingredienser: friske rabarber, sukker og lidt citronsaft. Rabarbersyltetøj kan nydes på nybagt brød, som fyld i kager eller som et sødt indslag på morgenbordet. Når du laver rabarbersyltetøj, skal du blot koge rabarberstykkerne sammen med sukker, indtil de bliver bløde og danner en tyk, lækker syltetøj. Et stænk citronsaft giver et frisk pust og fremhæver rabarberens naturlige syrlighed. Med rabarbersyltetøj kan du nemt bringe en smag af sommer til dine yndlingsretter hele året. Velbekomme.

 

Se også opskriften på vores alliancesyltetøj her.
Rabarbersyltetøj
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 2049

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g sukker
  • 1 tsk melatin - rød
  • ½ stang vanilje

Sådan gør du
 

  • Rabarberstængler renses og skylles. Blade og rødder kasseres. Rabarberene skærres i mindre stykker og kommes i en gryde.
  • Vaniljestangen flækkes på langs og kornene skrabes ud med en lille kniv. Derefter masses kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene bliver skilt ad. Vaniljesukkeret kommes i gryden.
  • Sukker og melatin blandes i en skål og kommes i gryden.
  • Gryden bringes i kog ved middel varme.
  • Skru lidt ned for varmen og lad syltetøjet koge i 10-20 minutter.
  • Sylteetøjet kommes i rene skoldede glas og opbevares i køleskabet.

Tips og noter

  • Melatin er et geleringspulver til mamelade. Det tilsættes for konsistensen. Det kan udelades, bliver din syltetøj dog noget mere flydende. 
  • Det kan være lækkert at tilsætte 200-300 g jordbær eller hindbær. Der behøver ikke yderligere sukker.
  • Glassene skal skoldes inden syltetøjet hældes i glassene. Det forlænger holdbarheden og forhindrer mugdannelse. Alternativt kan man komme lidt atamon eller alkohol (f.eks. vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.
  • Du kan bruge friske eller frosne rabarber til denne opskrift. De behøver ikke være tøet op.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 2049kcalKulhydrater: 521gProtein: 8gFedt: 3gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 0.2gNatrium: 33mgKalium: 1451mgFiber: 9gSukker: 505gVitamin A: 510IUVitamin C: 40mgCalcium: 437mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering