Giv din stemme.

4.3 fra 4 stemmer

Pasta e fagioli er en klassisk italiensk ret, der kombinerer to af de mest basale ingredienser: pasta og bønner. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i det italienske bondeliv, hvor ingredienser som tørrede bønner og billig pasta blev brugt til at skabe et nærende måltid. Pasta e fagioli er dog meget mere end en simpel hverdagsret – den er fuld af smag og varme.

Opskriften varierer fra region til region, men fælles for alle versioner af pasta e fagioli er en base af grøntsager som løg, hvidløg og gulerødder, der langsomt sauteres i olivenolie. Herefter tilsættes bønner, tomater og bouillon, som simrer sammen, inden pastaen koges med i suppen, hvilket giver retten en cremet og fyldig konsistens.

Pasta e fagioli er perfekt til en kold vinterdag, men den kan nydes året rundt. Server den med et drys friskrevet parmesan og lidt hakket persille for at løfte smagene yderligere. Det er en mættende og komfortabel ret, som både er nem at lave og fyldt med autentisk italiensk charme. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med pasta her.
Pasta e fagioli
4.3 fra 4 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 502

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg - groft hakket
  • 2 stk gulerødder - i små tern
  • 3 stilke bladselleri - i skiver
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 350 g pasta - fx rigatoni
  • 1 ds kidneybønner - (240 g)

Topping

  • 25 g revet ost - fx Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk persille - groft hakket

Sådan gør du
 

  • Sæt en gryde over middel varme. Tilsæt olie og steg løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Lad det stege i 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad det stege videre i 3-4 minutter.
  • Tilsæt tomatpure, timian og basilikum og lad det koge i yderligere 5 minutter.
  • Bouillon, flåede tomater og pasta kommees i gryden. Retten koger ved svag varme til pastaen er næsten færdig. Det tager 12-15 minutter.
  • Bønnerne sigtes for væde. Væden kasseres. Bønnerne tilsættes. Retten koges færdig under omrøring. Det tager 3-5 minutter.
  • Server pastaretten med revet ost og hakket persille.

Tips og noter

  • Rigatoni er en form for rør-formet pasta af varierende længde, der stammer fra Italien. De er større end penne og ziti, og nogle gange let buede, men ikke så meget som macaroni. 
  • Du kan bruge alle typer pasta i denne ret.
  • Pasta e fagioli er ofte lavet af rester. Man kan derfor lave retten af de grøntsager der måtte være i huset. Vær dog opmærksom på at forskellige grøntsager har forskellige kogetider.
  • Pasta e fagioli betyder pasta og bønner.
  • Tilsæt lidt chili til retten. Det er super lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 502kcalKulhydrater: 90gProtein: 18gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.003gKolesterol: 5mgNatrium: 1415mgKalium: 787mgFiber: 9gSukker: 12gVitamin A: 6086IUVitamin C: 19mgCalcium: 132mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering