Paprikagryde med oksekød er en virkelig lækker gryderet med masser af kraft og smag. Det er en ægte familiefavorit. Den er elsket af både voksne og børn. Du kan sagtens spæde denne opskrift op med nogle grøntsager. Det kan være lækkert med peberfrugt, gulerødder eller groftrevet squash.
Vi laver ofte denne opskrift i weekenden. Det er en rigtig lækker ret efter en dag i haven eller skoven. Det er en ret, der giver varmen. Den passer især godt til efteråret eller den kølige vinterdag. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
- 150 g bacon
- 350 g oksekød - i tern
- 2 stk løg - pillet og skåret i tern
- 1 spsk olie - til stegning
- 250 g champignoner - rensede og skåret i kvarte
- 3 dl oksebouillon
- 1 spsk paprika
- ½ tsk sukker
- 1 spsk tomatpuré
- 2½ dl madlavningsfløde
- 200 g cocktailpølser
- salt
- peber - friskkværnet
- persille - til pynt
Sådan gør du
- Kom bacon ned i en stegegryde og tænd på middelhøj varme. På vores komfur er det trin 7 ud af 9. Lad det stege i ca. 2 minutter. Tilsæt herefter oksekød og løg. Lad det stege til kødet. har fået farve. Tag det. hele op af gryden og læg det til side på en tallerken eller i en skål.
- Kom de rensede og skårede champignoner i gryden. Steg dem til de har fået farve. Tilsæt olie hvis nødvendigt.
- Kom kødet tilbage i gryden og steg det hele sammen i 2-3 minutter.
- Tilsæt oksebouillon, paprika, sukker, tomatpuré, madlavningsfløde og lidt peber. Lad retten simre under låg i ca. 45 minutter.
- Tilsæt cocktailpølser og smag til med salt og peber.
- Serveres med kartofler, kartoffelmos eller ris.
Tips og noter
- Til denne ret bruger vi okseinderlår eller oksetykkam. Vi køber også nogle gange det som i supermarkedet kaldes gullashkød eller gullashtern. Det egner sig rigtig fint til retter som denne.
0 kommentarer