Pandekager er rigtig lækkert på mange forskellige måder, både som dessert og som madpandekager. Hjemme hos os, elsker vi pandekage til brunch søndag morgen, med pølser og scrambled eggs.
Hvis du vil pifte pandekage lidt op, kan du evt. tilsætte revet appelsinskal eller chokoladestykker.
Her får du opskriften på en klassisk pandekage, som vi bedst kan lide det. Velbekomme.
Ingredienser
- 5 dl mel
- ½ tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 3 æg
- 5 dl mælk
- 3 spsk olie
Sådan gør du
- Bland mel, salt, sukker og kardemomme.
- Pisk æg pg mælk sammen og rør det med melet. Rør olien i.
- Hæld dejen i en kande og lad den hvile ½ time. (Kan udelades) Rør dejen inden bagning.
- Opvarm panden til middelhøj varme og hæld lidt olie på til den første pandekage. Til de næste er det ikke nødvendigt, da der er olie i dejen.
- Hæld lidt af dejen på den varme pande. Vip panden rundt sådan at dejen fordeles på hele panden i et tyndt lag.
- Vend pandekagen når dejen er stivnet og der ikke er mere flydende dej.
- Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme. Jeg plejer at stable dem og drysse en anelse sukker på den enkelte pandekage. Det forhindrer dem i at klistre sammen og giver dem en lidt sødere smag.
- Pandekagerne serveres med det samme.
Tips og noter
- Jeg har brugt en pande med diameter på 24 cm, hvilket giver 15 pandekager. Hvis du bruger en pande med en diameter på 28 cm giver opskriften ca. 10 pandekager.
- Jeg lader gerne dejen hvile inden bagning. I hviletiden opsuger melet væden. Det gør dejen lidt tykkere og mere klistret. Det giver nogle bedre pandekager.
- Middelhøj varme på vores komfur 7 ud af 9. Det kan variere fra komfur til komfur. Du må prøve dig frem.
- Pandekagerne kan serveres med sukker, fugtkompot, syltetøj, appelsinsovs, crème fraiche eller is.
- Dette er en opskrift på dessertpandekager. Skal du bruge madpandekager istedet kan du lave dem på samme måde, du skal bare udelade sukker og kardemomme. Madpandekager er pandekager du bruger til kødfyld.
0 kommentarer