Omelet – klassisk opskrift med purløg. Omelet smager helt fantastisk og er en af de nemmeste og lækreste æggeretter der findes, særligt når den tilberedes korrekt. Denne opskrift sikrer et ensartet og lækkert resultat hver gang.
En omelet er som en pandekage med fast bund og et mere flydende indre. Omeletter serveres ofte med stegt bacon, purløg, tomater og rugbrød.
Omeletten kan serveres som den er, eller den kan foldes eller rulles om færdigt fyld. Eller anrettes med garniture ved siden af. Som fyld kan foreslås smørdampede rejer og asparges, ristede champignoner, smørdampede grøntsager eller revet ost og røget skinke. Mulighederne er mange. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter med æg her.
Ingredienser
Omelet
- 2 stk æg
- 4 spsk vand
- salt
- peber
- 1 spsk smør - eller margarine
Pynt
- purløg
Sådan gør du
- Æggene slåes ud i en skål. Tilsæt vand. Krydr med salt og peber.
- Rør æggemassen sammen med en gaffel. Det skal ikke røres kraftigt. Det må gerne beholde lidt af sin "seje" konsistens.
- Varm en pande til middel varme og lad smørret brune let. Tilsæt æggemassen.
- Lad æggemassen stege i et par minutter.
- Når omeletten begynder at stivne, folder du den ene halvdel ind over den anden. Så kommes der evt. lidt mere smør på panden og omeletten efterbrunes lidt. Den skal være sprød uden på og blød inden i. Pas på du ikke steger omeletten for længe. Den må ikke blive tør og kedelig.
- Drys evt. med purløg lige inden servering. Serveres med et godt stykke rugbrød og nogle friske tomater.
Tips og noter
- I stedet for vand, så kan du bruge fløde. Det giver en mere cremet omelet, der mætter mere.
- Jeg steger æggene ved 6 ud af 9 på komfuret.
0 kommentarer