Nakkekoteletter med rød marinade er en nem og hurtig aftensmad. Det er også en utrolig lækker aftensmad og så egner de sig rigtig godt til grillen.
Vi elsker at lave koteletter. Ofte kan man købe færdigmarinerede koteletter. De er dog ikke altid lige gode, efter min mening. Når du laver din egen marinade, så får du samme gode resultat hver gang. Denne marinade er super lækker og med masser af god smag.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Kød
- 500 g nakkekoteletter
Marinade
- 1 spsk paprika
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk brun farin
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber - friskkværnet
- 1 tsk rød karrypasta
- ½ dl olie - smagsneutral fx raps- eller solsikkeolie
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 4 stk majskobler
Pandesauce
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 spsk saucejævner
Sådan gør du
Kød
- Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og rør det godt sammen.
- Vend nakkekoteletterne i marinaden og lad det gerne trække i køleskabet en times tid.
- Koteletterne steges på en pande ved middel varme i 3-4 min på hver side.
Pandesauce
- Efter koteletterne er taget af panden, hældes madlavningsfløden på pande og koges op.
- Lad saucen koge i 2-3 min.
- Smag til med salt og peber.
- Hvis saucen er tynd, kan der tilsættes lidt saucejævner.
Tilbehør
- Kartoflerne skrælles og koges i ca. 20 min i let saltet vand.
- Majskoblerne tages ud af koblen og koges i let saltet vand i ca. 20 min.
Tips og noter
- Marinaden er også rigtig god til andre udskæringer af gris og kylling.
- Vi lavede denne ret på panden, men det er også rigtig godt til grillen.
- Du kan også skære koteletterne ud i mundrette stykker og trække dem på spyd.
- Vi serverer retten med majs, men det er også rigtig lækkert med en grøn salat.
0 kommentarer