Lakridssirup er utroligt nemt at lave. Det kræver kun sukker, vand og lakridspulver. Det er utroligt nemt og smager bedre end nogen sirup du kan købe.
Du kan bruge denne sirup til havregrøden, is, kage, cookies, desserter eller som kaffesirup osv. mulighederne er mange.
Når man laver sin egen sirup, så bestemmer man selv smag og konsistens. Denne sirup har en lækker og sød smag. Den er næsten helt bolche-agtig. Konsistensen bestemmer du selv. Det kommer an på, hvor længe du koger den. Den bliver lidt tykkere, når den køler af.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Savner du inspiration til desserten?
Ingredienser
- 3 dl vand
- 2 dl sukker
- 3 tsk lakridspulver
Sådan gør du
- Sukker, lakridspulver og vand hældes i en gryde og røres sammen.
- Gryden sættes på komfuret ved middel varme. Når det koger skrues evt. lidt ned. det skal koge, men ikke bulder koge. Lad det koge ind til ca. det halve, eller til siruppen har den rette konsistens. Det tager ca. 20-30 minutter.
- Siruppen opbevares i et skoldet glas med låg på.
Tips og noter
- Hvis siruppen bliver for tyk tilsætter du bare lidt mere vand.
- Denne opskrift giver et glas på 150-200. ml.
- Hvis du er i tvivl, om siruppen er tyk nok, så kan du tage en lille skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter 1-2 minutter vil den være afkølet nok til, at du kan se konsistensen.
- Kommes i et rent skoldet glas efter det er lavet.
- Denne sirup holder sig i 2-3 måneder ved stuetemperatur.
0 kommentarer