Kyllingefrikadeller i champignonsauce er en sublim kombination af saftige kyllingefrikadeller badet i en cremet, smagfuld champignonsauce. Denne ret tilbyder en fusion af proteiner og smagfulde saucer og er et sandt kulinarisk mesterværk.
Kyllingefrikadellerne, lavet med fint hakket kyllingekød og krydderier, serveres i en rig champignonsauce. Denne sauce er lavet med friske, skivede champignoner, svitset i smør og kogt indtil den bliver tyk og cremet. Den tilføjer en vidunderlig dybde og smag til de saftige kyllingefrikadeller.
Kyllingefrikadeller i champignonsauce er ikke blot en godbid for smagsløgene, men også en hyldest til det bedste fra to verdener – mørt kyllingekød og den rige smag af champignonsauce.
Prøv denne ret, der byder på et festfyrværkeri af smagsoplevelser – navnet alene vil minde dig om den perfekte harmoni i denne lækre kombination. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
- 500 g hakket kylling
- 1 tsk salt - groft
- 1 løg - fint hakket
- ½ dl mælk
- 1 dl havregryn - fintvalset
- 1 spsk hvedemel
- peber - friskkværnet
- 1 spsk paprika
- 1 tsk cayennepeber
Til stegning
- 2 spsk smør - eller olie
Champignonsauce
- 200 g champignoner
- 2½ dl hønsebouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk saucejævner - lys
- 1 tsk rosmarin - tørret
- salt
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
- Alle ingredienserne røres sammen til en ensartet dej i en skål.
- Lad dejen hvile i 15 minutter.
- Tag dejen ud og tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
- Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
- Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges i lidt olie eller smør på panden 6-8 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.
- Tag frikadellerne af panden og stil dem til side.
Champignonsauce
- Champignonerne renses og skæres i kvarte.
- Champignonerne kommes på panden og steges i 2-5 min. (Brug gerne den samme pande, som du brugte til frikadellerne. Det giver god smag til saucen.)
- Bouillon, piskefløde, rosmarin og peber tilsættes. Saucen bringes i kog og simrer i ca. 2 min.
- Panden tages af varmen og saucejævner røres i under omrøring.
- Frikadellerne kommes i saucen og saucen koger videre i 2-3 min. Smag til med salt og peber.
- Server med ris, pasta eller kartofler og en god salat.
Tips og noter
- Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
0 kommentarer