Kylling med kartofler i airfryer er den ultimative fusion af saftig kylling og sprøde kartofler, takket være den innovative tilberedningsmetode. Denne ret er ikke blot et festmåltid; det er en symfoni af smag og teksturer.

Luftfriteringen giver kyllingen en uimodståelig sprød skorpe, samtidig med at den indkapsler saftigheden, så hvert bid er en himmelsk oplevelse. Kartoflerne, perfekt ristede og krydret, tilføjer en behagelig kontrast, der komplimenterer kyllingens intensitet.

Kylling med kartofler i airfryer er ikke bare en ret – det er en kulinarisk rejse. Server den til dine gæster, og lad dem opleve, hvordan moderne teknologi kan forvandle hverdagsingredienser til en fest for smagsløgene. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på aftensmad her.
Kylling med kartofler i airfryer
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 707

Udstyr

  • Airfryer

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk hel kylling - 1200-1400 g
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk kyllingekrydderi - eller BBQ krydderi eller paprika

Kartofler

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Øvrigt

  • 3 dl vand

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skylles og skæres i kvarte eller halve alt efter størrelse. Kom dem i en skål og vend dem med olie, rosmarin, salt og peber.
  • Rengør kyllingen og fjern evt. indmad. Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
  • Kyllingen smøres ind i et tyndt lag olie og krydres.
  • Kom vand i bunden af skuffen til airfryeren og sæt risten/stegepladen i.
  • Kartoflerne kommes i skuffen til din airfryer ovenpå risten. Placer derefter kyllingen ovenpå kartoflerne med brystsiden ned. Giv det derefter 30 minutter ved 180 ℃.
  • Når tiden er gået, vendes kyllingen med brystsiden op, og skal nu tillberedes i yderligere 30-40 minutter ved 180 ℃.
  • Når tiden er gået tages kyllingen op og hviler nu i 10 minutter inden den er klar til servering. Hvis kartoflerne er lidt blege, kan med fordel give dem yderligere 10 minutter ved 180 ℃ mens kyllingen hviler.
  • Server kyllingen med skysauce eller bruge skyen til at lave en lækker brun sauce. Se noter.

Tips og noter

  • Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.
  • Du kan med fordel lave en lille udhulning til kyllingen i kartoflerne, så de ligger i kanten rundt om kyllingen.
  • Hvis du er tvivl om kyllingen er færdig, så kan du med fordel bruge et stegetermometer. Kyllingen skal have en kernetemperatur på 75 ℃.
  • Server kyllingen med skysauce eller bruge skyen til at lave en lækker brun sauce. Du finder opskriften her.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 707kcalKulhydrater: 45gProtein: 46gFedt: 37gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 0.2gKolesterol: 166mgNatrium: 765mgKalium: 1518mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 1193IUVitamin C: 53mgCalcium: 64mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering